Customers With Disabilities
  • RESIDENTIAL
  • BUSINESS

    Verizon Business Sites

  • WIRELESS
  • Services  
  • My Verizon  

    Email & Calls

    Check Email

    Verizon Visual 411

     

     

    Bill & Payment

    View Bill

    Pay Bill

    Pay Final Bill

    Manage Auto Pay

    Manage Paper Free Billing

    My Services

    Add or Change Services

    Renew or Change Bundle

    Review Account

    Manage My Internet

    Manage My Voice

     

  • Support  

    Community help

     

     

     

     

  • Watch FiOS  

    Watch thousands of your favorite TV shows and movies On Demand and Live. Rent or buy your favorites and watch them on any device. Or, check what's on tonight and program your DVR. You can do it all!

    Watch Free TV & Movies

     

     

    Rent or Buy

    Set your TV Viewing Experience

  • Trending  

    Check out this personalized, real-time feed featuring the latest content and entertainment from around the Web including new headlines, sports, entertainment and more.

     

     

     

     

     

    See what's Trending!

Reply
Contributor
Shawn263241
Posts: 5
Registered: ‎01-17-2011
0 Kudos
Accepted Solution

Can't log into http://192.168.1.1/

I can't figure out how to get into this. At first I thought the website was messed or something when it typed 2 or 4 letters with one letter, or deleting 2 when I typed a number, but I was told that that was normal and to ignore it. Even when ignoring it, however, I cannot get in. I have an Actiontec router and I've been told that the username is "admin" and the password is "password1," and that the default pass was "password," but neither of those worked. The person who I got to set it up for me in the first place insists that he did not change these (even though I'm fairly certain he did), and refuses to help me in any way. Is there any way that I can log in without reseting my router?

Platinum Contributor I
prisaz
Posts: 6,813
Registered: ‎08-23-2008

Re: Can't log into http://192.168.1.1/

 


Shawn263241 wrote:

I can't figure out how to get into this. At first I thought the website was messed or something when it typed 2 or 4 letters with one letter, or deleting 2 when I typed a number, but I was told that that was normal and to ignore it. Even when ignoring it, however, I cannot get in. I have an Actiontec router and I've been told that the username is "admin" and the password is "password1," and that the default pass was "password," but neither of those worked. The person who I got to set it up for me in the first place insists that he did not change these (even though I'm fairly certain he did), and refuses to help me in any way. Is there any way that I can log in without reseting my router?


This has been discussed many times here, If you reset the router by pressing the reset button, it will let you set your own password. Or better yet try the router's serial number, because everyone in the world knew the password that everyone had, and malware could exploit this fact with a properly written script. Verizon changed the passwords to match the router serial number. Now they are all different. The person that set it up did not change it, Verizon support did for security reasons, and your safety.

 

Contributor
Shawn263241
Posts: 5
Registered: ‎01-17-2011

Re: Can't log into http://192.168.1.1/

[ Edited ]

Is that so? Well, would the user name still be the same then?

Also, which number is the serial number? The one under the barcode?

Platinum Contributor I
prisaz
Posts: 6,813
Registered: ‎08-23-2008
0 Kudos

Re: Can't log into http://192.168.1.1/

 


Shawn263241 wrote:

Is that so? Well, would the user name still be the same then?

Also, which number is the serial number? The one under the barcode?


 

Admin if it was not changed.

I would say try that number and if it does not work, just reset your router by pushing the reset button in the little hole in the back of the router. After it resets and you get the green internet light, you will be able to access it without a password and it will ask for you to add one. Remember after a reset any custom settings you may have made for the wireless or other purposes will be lost. Let's hope you have had luck with that number.

Contributor
Shawn263241
Posts: 5
Registered: ‎01-17-2011
0 Kudos

Re: Can't log into http://192.168.1.1/

Do you think that "Admin" is case sensitive? Well either way, the number under the bar code didn't work.

Platinum Contributor I
prisaz
Posts: 6,813
Registered: ‎08-23-2008
0 Kudos

Re: Can't log into http://192.168.1.1/

 


Shawn263241 wrote:

Do you think that "Admin" is case sensitive? Well either way, the number under the bar code didn't work.


Reset the router.

 

All Star
viafax999
Posts: 1,735
Registered: ‎11-10-2009
Device: Chromecast tv phone
Plan: Digital Voice, 75/35
Location: Westford MA

Re: Can't log into http://192.168.1.1/


Shawn263241 wrote:

Do you think that "Admin" is case sensitive? Well either way, the number under the bar code didn't work.


Reset the router and you will be prompted to enter a NEW userid of your choice and a NEW password of your choice - this is dependant on you having received the firmware upgrade pushed from verizon.  If you didn't receive the firmware upgrade then the userid will be admin (not case sensitive) and either the password password (case sensitive - lower case).

Contributor
Shawn263241
Posts: 5
Registered: ‎01-17-2011
0 Kudos

Re: Can't log into http://192.168.1.1/

Was really hoping it wouldn't come to that, but I guess that's the final option. Well, thanks for the information. But do you think it would effect the other people living in the house? We have DVRs and XBoxes and things like that that rely on the router, so there's worry that resetting the router will cause issues with that. I know all settings will be set to their default stage, but we're not sure that we'll be able to solve any problems that may show up.

All Star
viafax999
Posts: 1,735
Registered: ‎11-10-2009
Device: Chromecast tv phone
Plan: Digital Voice, 75/35
Location: Westford MA

Re: Can't log into http://192.168.1.1/


Shawn263241 wrote:

Was really hoping it wouldn't come to that, but I guess that's the final option. Well, thanks for the information. But do you think it would effect the other people living in the house? We have DVRs and XBoxes and things like that that rely on the router, so there's worry that resetting the router will cause issues with that. I know all settings will be set to their default stage, but we're not sure that we'll be able to solve any problems that may show up.


As you've never logged on to the router one would assume it's at default settings already, unless your buddy who changed the password and won't tell you what it is also made some modifications to the router settings to allow themself remote access to it, all the more reason to reset it!!!

 

Contributor
Shawn263241
Posts: 5
Registered: ‎01-17-2011
0 Kudos

Re: Can't log into http://192.168.1.1/

 


viafax999 wrote:

Shawn263241 wrote:

Was really hoping it wouldn't come to that, but I guess that's the final option. Well, thanks for the information. But do you think it would effect the other people living in the house? We have DVRs and XBoxes and things like that that rely on the router, so there's worry that resetting the router will cause issues with that. I know all settings will be set to their default stage, but we're not sure that we'll be able to solve any problems that may show up.


As you've never logged on to the router one would assume it's at default settings already, unless your buddy who changed the password and won't tell you what it is also made some modifications to the router settings to allow themself remote access to it, all the more reason to reset it!!!

 


Well he's like a roomate, so that's not really a problem. He just completely forgot it, and I'm not sure as to what may or may not have been changed. Basically, I'd like to know of any possible problems that may arise before I do it. :smileytongue:

 

 

My Verizon

Support Tools

Watch FiOS

Trending

  • Visual 411