Customers With Disabilities
  • RESIDENTIAL
  • BUSINESS

    Verizon Business Sites

  • WIRELESS
Reply
Employee
Anthony_VZ
Posts: 3,220
Registered: ‎02-24-2011

Re: Highlevel tech @ FIOS said FIOS has issues routing 2 Google and I should always do a ping 2 yaho


dwright1542 wrote:

This is not simply a "youtube" problem.  This is a serious trunking problem between Verizon and the world.  Consistently now over the last 2-3 months, running on Comcast we have zero problems.   Flipping to FIOS produces SIP call problems, youtube problems, etc.

 

Me and a few other Philadelphia area consultants have collaboarated on data from approx 15 sites all showing the same issues from VA to NY.

 

Despite mutiple calls and PM's on this message boards from Verizon people,  this is still not resolved.  

 

Tech support is a disaster.   90 mins of call time will get you yet another person that says "Did you reboot your Actiontec?"

 

 



We can't look into this issue until we get those trace routes sent in. You can find the email address to send them to in the private message I sent to you on 3/26.

 

 

Anthony_VZ

**If someones post has helped you, please acknowledge their assistance by clicking the red thumbs up button to give them Kudos. If you are the original poster and any response gave you your answer, please mark the post that had the answer as the solution**

Notice: Content posted by Verizon employees is meant to be informational and does not supersede or change the Verizon Forums User Guidelines or Terms or Service, or your Customer Agreement Terms and Conditions or plan

MVP
Hubrisnxs
Posts: 5,382
Registered: ‎07-22-2009
0 Kudos

Re: Highlevel tech @ FIOS said FIOS has issues routing 2 Google and I should always do a ping 2 yaho

This is really a common problem that started when google aquired youtube. You can google almost any provider name and "youtube slow". And you'll find lots of examples of what i'm talking about. Yu should still get the traceroutes though, if it turns out its on one of vz's routers they may be able to address it.
Contributor
LanCruiser
Posts: 1
Registered: ‎06-13-2012
0 Kudos

Re: Highlevel tech @ FIOS said FIOS has issues routing 2 Google and I should always do a ping 2 yaho

This is more than google and youtube - I have a client with a 50/20 and static IP's. I can disconnect ALL of the clients equipment and plug a laptop directly into the ONT and configure it with one of our assigned IP's. For some sites, we can get up to 30% packet loss. Using speedtest.net, some locations show our expected through-put and other test locations shows 2 MB. THEN... changing nothing but the nics IP address to another of our assigned IP, our results change. Sites we could not access before are now accessible. Throughput from test locations which only showed 2 mb down now get 50.

Support as mentioned asks you to reboot laptop, actiontel (even though I wasn't using it, to which support promptly says 'you cant do that and we wont support that configuration) Took a week to get a service tech to actually show up during business hours (and of course if he shows up and the building is closed, he closes the ticket.) But finally a tech shows up during business hrs after 5 days of trying. I had to manually configure the verizon tech laptop with one of our static IP, because he didn't know how. He was able to replicate my results but a level 2 tech engineer say if through-put from speedtest.verizon.net shows the expected speed, they are done. They can't be responsible for the other test sites. I asked the onsite tech what happens if my client needed to go somewhere other that verizon.net and the onsite tech said he was late for his next appointment and left... and promptly closed the ticket. This is in Northern VA... Mclean / Tysons area

Contributor
kuunami
Posts: 3
Registered: ‎01-21-2013

Re: Highlevel tech @ FIOS said FIOS has issues routing 2 Google and I should always do a ping 2 yaho

I'm having the same issue. The most frustrating thing about this is that in thread after thread, you'll have those people who will say, "It's a youtube problem, no Verizon." If everybody I know who doesn't have verizon is playing video with NO PROBLEM, if last week when I still had Comcast, I was playing videos with NO PROBLEM, then how is the fact that  from day one after switching to FIOS I can't even buffer 320p videos on a machine with 16GB of Ram and 3.2GHZ quad core processor and a NVidia GTX 560TI graphics card suddenly a youtube problem? I have 4 machines in my house and this is happening with all 4 of them and ONLY with youtube. No other video sites have this issue. And again, I just got back from my friends house who has Comcast and youtube videos play fine in HD. There's obviously something on Verizon's end that's bottlenecking youtube videos for many people because there are quite a few complaining about this since 2011. Does anyone at verizon read these threads?

MVP
Hubrisnxs
Posts: 5,382
Registered: ‎07-22-2009
0 Kudos

Re: Highlevel tech @ FIOS said FIOS has issues routing 2 Google and I should always do a ping 2 yaho

Comcast youtube problems

 

About 2,810,000 results (0.33 seconds) 

 

 As stated it's not an exclusive Verizon Problem
 
 
  1. Problems watching Youtube clips - I hate comcast throttling ...
    www.dslreports.com/.../r21693199-Problems-watching-Youtu...
    18 posts - 13 authors - Jan 6, 2009
    Forum discussion: I hate comcast throttling, I can't even watch Youtube HD clips.
    [Speed] Youtube loading problems‎ - 16 posts - Aug 17, 2008
    YouTube Problem! - videos load SLOWLY!‎ - 14 posts - May 3, 2007
    youtube buffering problem with HD / HQ‎ - 20 posts - Dec 6, 2006
    Youtube and Comcast Problems?‎ - 20 posts - Oct 11, 2004

    More results from dslreports.com »

  2.  
     
    Comcast Throttling Youtube - Comcast Help and Support Forums
    forums.comcast.com/t5/Basic.../Comcast...Youtube/td.../63095...
    35 posts - Jun 29, 2008
    Youtube videos play as if I have a 56k modem on Comcast... all the people on the other ISPs are lying when they report YouTube problems?
  3.  
     
    OpenDNS Community > Forums > Youtube totaly screwed up
    forums.opendns.com/comments.php?DiscussionID=4547
    40 posts - 18 authors - Aug 10, 2009
    But just in the last few days Ive been having trouble with youtube... Same here,comcast and having youtube problems while using opendns.
  4. ISP Problems With Comcast - YouTube
Contributor
sonicthoughts
Posts: 7
Registered: ‎12-29-2010
0 Kudos

Re: Highlevel tech @ FIOS said FIOS has issues routing 2 Google and I should always do a ping 2 yaho

Verizon HATES video streaming - especially Google.  This is clearly a business move.  I can verify that it only happens with Verizon!

Copper Contributor
JamesMowery
Posts: 10
Registered: ‎02-13-2013

Re: Highlevel tech @ FIOS said FIOS has issues routing 2 Google and I should always do a ping 2 yaho

As someone who has previously written in tech journalism for quite a few high-profile and top-rated technology blogs on the internet — including Mashable — I must say that the more this keeps going on, the more interest that I'm having in wanting to find the truth to this matter.

Copper Contributor
jk111
Posts: 10
Registered: ‎01-29-2013
0 Kudos

Re: Highlevel tech @ FIOS said FIOS has issues routing 2 Google and I should always do a ping 2 yaho

dwright is correct.  This is not just a youtube problem.  I've had massive packet loss and extrmely high ping times for a bit over a month now.  Quite frankly, I'm sick of it and about to switch providers.  Nobody at Verizon will help or even acknowledge there is an issue.  Traceroutes show timeouts when trying to hop to "alter.net" servers, which I'm pretty sure is owned by Verizon.  

Contributor
mike240se
Posts: 1
Registered: ‎02-18-2013
0 Kudos

Re: Highlevel tech @ FIOS said FIOS has issues routing 2 Google and I should always do a ping 2 yaho

Same problem here and i am completely fed up with it.  I want out of my fios contract and plan on contacting the FCC to get out of it.

 

I have been having this problem for over a year.  

 

When I have issues I connect to my neighbors wifi (she is nice enough to let me use it due to this issue) she is on cablevision and it works perfect every **bleep** time.  I switch back to my 50/25 fios and i can barely pull 200KB/s from youtube.  

 

Maybe verizon is just straight up traffic shaping youtube traffic since they are **bleep** about not being able to ram bills through congress to make us pay out the butt for bandwith charges.

 

Copper Contributor
jk111
Posts: 10
Registered: ‎01-29-2013
0 Kudos

Re: Highlevel tech @ FIOS said FIOS has issues routing 2 Google and I should always do a ping 2 yaho

I am completely sick of how Verizon is treating these issues.  For months now I have massive packet loss, timeouts on traceroutes, and can barely buffer a 480p youtube video.  And I've yet to have one Verizon rep contact me even though I've been posting on these boards for a while now about this issue.

 

Account & Services

  • Pay Bill
  • Add/Change Services
  • Manage My Rewards+
  • Renew Your Contract
  • Manage Services
  • Visual 411

Email, News & TV

  • Check Email
  • Announcements

Support Tools