Customers With Disabilities
  • RESIDENTIAL
  • BUSINESS

    Verizon Business Sites

  • WIRELESS
  • Services  

    Order Services

    See All Plans & Bundles

    Special Deals

    Moving Made Easy

     

    Current Customers

    Add or Change Services

    Renew or Change Bundle




    Find out which Verizon services are available at your address.

  • My Verizon  

    Email & Calls

    Check Email

    Verizon Visual 411

     

     

    Bill & Payment

    View Bill

    Pay Bill

    Pay Final Bill

    Manage Auto Pay

    Manage Paper Free Billing

    My Services

    Add or Change Services

    Renew or Change Bundle

    Review Account

    Manage My Internet

    Manage My Voice

     

  • Support  

    Community help

     

     

     

     

  • Watch FiOS  

    Watch thousands of your favorite TV shows and movies On Demand and Live. Rent or buy your favorites and watch them on any device. Or, check what's on tonight and program your DVR. You can do it all!

    Watch Free TV & Movies

     

     

    Rent or Buy

    Set your TV Viewing Experience

  • Trending  

    Check out this personalized, real-time feed featuring the latest content and entertainment from around the Web including new headlines, sports, entertainment and more.

     

     

     

     

     

    See what's Trending!

Reply
Copper Contributor
Soupy
Posts: 35
Registered: ‎07-27-2010
Device: Fios Internet
Location: Foxboro, MA

Re: World of Warcraft DC's using Verizon Security Suite - fixes?

  New router ordered - tech support felt I will still have issue if I get another Actiontec, but I may get a westel.

 

  I set config to LAN - WAN while I wait.  Seems to be working okay for guide, widgets - I know I won't be able to remote program my DVRs but I couldn't anyway.  I followed http://www.dslreports.com/faq/15992.  On my Actiontec my Ethernet light blinks and my WAN (ethernet) also blinks - I believe they use to be solid green before. 

 

  Tech support advised if I did the Lan-Wan to DMZ the Actiontec - I didn't do that step yet or set any static addresses.

 

   Download/Upload went from 26/25 with just DIR-655 config (Sunday test) to 26/5 (Monday test connected either to DIR-655 or Actiontec).

 

  Just ran system for an 30 minutes or so without anything unusual occurring. Next hard test will be Wednesday.

 

 

Copper Contributor
Soupy
Posts: 35
Registered: ‎07-27-2010
Device: Fios Internet
Location: Foxboro, MA
0 Kudos

Re: World of Warcraft DC's using Verizon Security Suite - fixes?

     Lan-Wan config ran rock solid - no DCs or issues with Ventrilo or WoW.  Will run again tonight.  I did reservethe actiontec IP/Mac and put in DMZ.

 

     Got a replacement router - Actiontec Rev. E.  I will try this over the weekend in stand-alone mode and see what happens.  I guess it's good I got a different Rev (have F), but was wishing on a different brand.

 

 

Side note:

 

     I tried the trick to access Parental Controls remotely and it identified my Actiontec and its static IP.  It said it would repair but that didn't work - oh well.

Copper Contributor
Soupy
Posts: 35
Registered: ‎07-27-2010
Device: Fios Internet
Location: Foxboro, MA

Re: World of Warcraft DC's using Verizon Security Suite - fixes?

   Marking this as solved.  Thanks everyone for your guidance.  I still haven't tried replacement router, but if it works I will update thread.

 

  Solution was to front-end my Fios service using a third party router (DIR-655) connected to the Ethernet port of the ONT.  Verizon activated the port for me.   The DIR handles web traffic, serves IPs, and runs the wi-fi.  I have the Actiontec (WAN port) connected to the DIR-655 (LAN port).  The Actiontec is DMZ'd, manages Coax connection, and handles STBs (IP etc...).   I am running the VISS, but not family protection.

 

 

  Currently I do not have remote access to the DVRs but that's a different issue.

Copper Contributor
Soupy
Posts: 35
Registered: ‎07-27-2010
Device: Fios Internet
Location: Foxboro, MA

Re: World of Warcraft DC's using Verizon Security Suite - fixes?

   I swapped out my DIR-655 for the replacement actiontec (rev. E).  Kept the actiontec (RevF) connected Lan-Wan and running coax for TV.  No DCs and a strong wireless signal from Rev D router.  Also my upload is back to and beyond  subscribed values.  Tonight I pull the plug and just try the replacement router running ethernet lan and coax tv.   I hope this works as it is back to simple.

 

 

  I also am still running VISS with no issues.   I will hopefully just confirm that the standalone actiontec works early next week.

 

My Verizon

Support Tools

Watch FiOS

Trending

  • Visual 411