quick menu

Alexa setup does not work

Alexa setup does not work

Reply
Contributor Chuckles1
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎03-18-2018
Message 31 of 56
(1,774 Views)

Same here ... Alexa verbally confirmed channel change but nothing happens ... no issues pausing 

Contributor PitzLives
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-19-2018
Message 32 of 56
(1,769 Views)

Having the same issues. Alexa app recognizes my STBs, I can pair with the Echo Dot in the same room. Alexa responds to voice cues as if channel changing commands are successful, but nothing actually happens.

 

My setup: Verizon Quantum Router acts as DHCP server and Default Gateway for my home subnet. I have a TP-LINK wireless router that is broadcasting my SSID, on which the Echo Dot resides. 

 

Is it possible that the network traffic required to get from the Echo Dot (on WiFi) is not getting from the TP-LINK router to the Set Top Box (which is connected directly from the FiOS Quantum Router via coax)?

 

I will try getting a Verizon tech to hard reset my STBs when I get home tonight.

Contributor GrandpaD
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-19-2018
Message 33 of 56
(1,730 Views)

I highly doubt your TP-Link is an issue. I, like others, am using the Verizon router (although I also have the Verizon extender) and it's not functioning 100%.. I agree with a previous poster that it's probably on the Verizon end as a portion of the skill works (search, fast forward, etc.). I show 100% green in the Voice Control troubleshooter so I know it's not on my end.

Contributor ajb8
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎03-19-2018
Message 34 of 56
(1,658 Views)

Same issue as others, Alexa responds as if she is fetching, but nothing happens, can't change channel, pause/rewind, search, etc...nothing happens...

Contributor Eikookie
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎12-08-2017
Message 35 of 56
(1,643 Views)

Same here. Worked yesterday but will not change channels today, though acts like it did. No news from Amazon or Verizon?

Contributor candlepin
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-19-2018
Message 36 of 56
(1,611 Views)

Same issue as everyone else.  I have an echo dot (2nd gen), I purchased it for this purpose.  Alexa confirms the channel change but the channel never changes.

Contributor Cyclenut
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎03-19-2018
Message 37 of 56
(1,597 Views)

Tech resetting the STB fixed it.  

Contributor GrandpaD
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-19-2018
Message 38 of 56
(1,581 Views)

I'm on hold to get a tech to reset to see if that works for me.

 

I did tweet to Verizon. First response was to "delete the skill, wait 15 minutes, then try again". That did nothing. I was able to search, ff, but no actual channel change.

 

I tweeted that info to Verizon. They responded "There is a known issue we are investigating. Issue should be resolved tomorrow morning. ^CAR"

 

So we'll see.

 

 

Contributor Eikookie
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎12-08-2017
Message 39 of 56
(1,572 Views)

It worked 

Contributor GrandpaD
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-19-2018
Message 40 of 56
(1,566 Views)

Eikookie - what worked?

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.

My Fios App
Fios TV App
Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
 

My Verizon

  • Add or Change Plan
  • Suspend My Service
  • Apps

Support

Watch Fios