×

Switch Account

Access to router

SOLVED
Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-12-2009

Access to router

Message 1 of 6
(6,975 Views)

Hi,

 

I just got set up yesterday and went to access the router.  As this was the first time accessing it, I expected to be able to choose a username and password.

Instead, it asked for a username and password.  After reading the manual, it said the default was "admin" and "password".  However, it wouldn't accept it.

Is my only option to do a reset?

 

Regards,

 

Traj

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 1,692
Registered: ‎05-17-2009

Re: Access to router

Message 5 of 6
(6,953 Views)

try  password1 for the password. that should work. If not just press and hold the reset button on the back of the router for 10-15 seconds and that will reset the password back to password




====================================================================================

Error exists between keyboard and chair.

View solution in original post

5 REPLIES 5
Highlighted
Trivia Champ
Trivia Champ
Posts: 5,924
Registered: ‎09-24-2008

Re: Access to router

Message 2 of 6
(6,969 Views)

Another user is having the same issue.

 

Points you to

 

http://forums.verizon.com/t5/FiOS-Internet/Cannot-log-into-router/td-p/114552

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-12-2009

Re: Access to router

Message 3 of 6
(6,965 Views)

Not quite the same issue.

 

 

I have never logged in.  According to instructions, I should be able to with default info.  Thanks.

Highlighted
Bronze Contributor III
Bronze Contributor III
Posts: 151
Registered: ‎09-11-2009

Re: Access to router

Message 4 of 6
(6,961 Views)

@traj wrote:

Hi,

 

I just got set up yesterday and went to access the router.  As this was the first time accessing it, I expected to be able to choose a username and password.

Instead, it asked for a username and password.  After reading the manual, it said the default was "admin" and "password".  However, it wouldn't accept it.

Is my only option to do a reset?

 

Regards,

 

Traj


 

Hi, By "setup" i am assuming you mean installed? If so, when the VZ tech installs the service they change the password in the router.  You can hard reset the router and it will default back to "admin" and "password" and you can change it to whatever you want from there.



~~ "It's not a bug. It's an undocumented feature."
Highlighted
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 1,692
Registered: ‎05-17-2009

Re: Access to router

Message 5 of 6
(6,954 Views)

try  password1 for the password. that should work. If not just press and hold the reset button on the back of the router for 10-15 seconds and that will reset the password back to password




====================================================================================

Error exists between keyboard and chair.

View solution in original post

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-12-2009

Re: Access to router

Message 6 of 6
(6,941 Views)

Thanks.  That's what it was.  Unfortunately it didn't mention the "1" in the manual.

 

Regards,

Traj

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.