Actiontec MI424WR DLNA Problems

SOLVED
Reply
Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 16
Registered: ‎12-02-2011

Re: Actiontec MI424WR DLNA Problems

Message 51 of 105
(4,012 Views)

Yep tried all that but to no avail.  The router reinstalls the latest versions, resets it to factory default, so it takes a lot of time to get back to where you were.  My only response is that we write a petition to Verizon.  I will start a thread, so plese join. 

Highlighted
Silver Contributor II
Silver Contributor II
Posts: 265
Registered: ‎01-09-2012

Re: Actiontec MI424WR DLNA Problems

Message 52 of 105
(4,006 Views)

To mitigate the "resets it to factory default" concept, save a Configuration file that has all your desired settings.

 

Logon to the Router

Advanced --> Yes --> Configuration File --> Save Configuration File

 

Save it in a location on your PC.  It will have the .CONF extension.

 

I have used that since day one once I had my own initial setup.  Anytime I make a major change to the Router settings I will create a new file such as "12-16-10 Router with Public DNS Servers & Epson.conf".

 

One day I had removed the Firewall rules for TCP port 4567 dropping all incoming packets for some testing.  It was then I found that the later version of the Firmware would not allow me to create the the rules again.  However I was able to restore an associated .CONF configuration file and restore the configuration which included the TCP port 4567 dropping all incoming packets rules.

 

The Lithium Software sux !!
Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎12-01-2012

Re: Actiontec MI424WR DLNA Problems

Message 53 of 105
(3,995 Views)

I have submitted support request directly to Actiontec. Haven't heard from them yet. But we definitely need to have Verizon work this out. That is rediculous. The reason I bought this router in the first place is I wanted to use it's wireless-N speeds to stream stuff around the house! Please post a link to your new 'petition' thread here. 

 

THANK YOU

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 16
Registered: ‎12-02-2011

Re: Actiontec MI424WR DLNA Problems

Message 54 of 105
(3,974 Views)

Petition threat is here:

 

http://forums.verizon.com/t5/FiOS-Internet/DLNA-Not-working-on-MI424WR-Rev-I-IOS-4-19-36-Petition/m-...

 

Simply cut and past and put your partial customer ID

Highlighted
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,759
Registered: ‎05-22-2010

Re: Actiontec MI424WR DLNA Problems

Message 55 of 105
(3,944 Views)

Does 4.19.36 add anything, e.g. ipv6?

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎12-01-2012

Re: Actiontec MI424WR DLNA Problems

Message 56 of 105
(3,928 Views)

Just got a response from Actiontec. The full text is below:

 

Alex,

DO NOT REPLY TO THIS EMAIL as all email will be returned to the sender.

Product:
MI424WR (Rev. I) - Wireless Broadband Router

Incident Summary
=========================
I purchased this router in order to be able to stream content from my  DLNA media server to other devices. The problem is that server  connection is wired and some of devices are on WiFi. The server isn't  visible to wirelessly connected devices. The firmware v. 40.19.36 does  not have UPnP or IGMP proxy settings AT ALL!!!! Downgrade to previous  version which had these options did not work either because the router  would disregard the setting and update itself automatically to the  latest firmware. PLEASE HELP!
=========================

Resolution:
=========================
This issue is under review by engineering at this time. When a solution is found Verizon will push an automatic firmware upgrade to your router. We currently have no timeline on when this will happen however.

 

I guess we'll just have to hold our breath until they fix it...

 

Unbelievable!

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎12-02-2012

Re: Actiontec MI424WR DLNA Problems

Message 57 of 105
(3,910 Views)

C'mon Verizon!  First I hear that you guys might drop AMC (THE best non-premium channel on cable) and now I can't stream my media via DLNA to my new Blu-Ray theater system.  I just switched over from Comcast...internet is blazing fast, but so far have been having nothing but bad news about your services.

 

At least disable the auto updating until you come up with a firmware solution....

Highlighted
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 384
Registered: ‎10-15-2012
Moved:

Re: Actiontec MI424WR DLNA Problems

Message 58 of 105
(3,893 Views)
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎12-02-2012

Re: Actiontec MI424WR DLNA Problems

Message 59 of 105
(3,836 Views)
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-03-2012

Re: Actiontec MI424WR DLNA Problems

Message 60 of 105
(3,811 Views)

@Ysman wrote:

Moved?  http://forums.verizon.com/t5/FiOS-TV-Technical-Assistance/HTPC-and-HDHOMERUN-PRIME-tuner/m-p/508685#... appears to be an unrelated thread...


How it became unrelated. Its the same issue.

I cannot find UPNP and IGMP proxy setttings. My tuner requires IGMP proxy setting to be disabled and UPNP to be enabled. Same problem you guys are having with DLNA & media streaming.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.