×

Switch Account

Can I use a Frontier G1100 router for Verizon Fios?

Can I use a Frontier G1100 router for Verizon Fios?

Reply
Contributor ericx
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-15-2016
Message 1 of 11
(6,421 Views)

Thinking of buying a used G1100 Frontier router... can I use it with Verizon's FIOS 50/50 or Gigabit? Thanks.

10 REPLIES 10
Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 4,605
Registered: ‎10-18-2016
Message 2 of 11
(6,393 Views)

@ericx wrote:

Thinking of buying a used G1100 Frontier router... can I use it with Verizon's FIOS 50/50 or Gigabit? Thanks.


I have read at Amazon that in reviews many say not to use it.

then as with anything in life some say it will work, but it may be stolen or on a list that will not operate on Verizon Fios. So you take a chance.

 

if you purchase from Amazon they have a no questions asked return policy on most goods. So buy from a reputable place.

Contributor pulseps
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎12-28-2017
Message 3 of 11
(5,410 Views)

I just placed an order for Verizon 100mbps plan for $40.

I order router Frontier Gateway G1100 from ebay.

Seller has told me that it does work with Verizon Fios.

link below where i got mine. it is not received yet. but i hope it works per seller description and messages.

https://www.ebay.com/itm/Frontier-Verizon-FiOS-Gateway-Router-G1100-NEW-W-4-MONTH-WARRANTY/263385515...

Platinum Contributor II Platinum Contributor II
Platinum Contributor II
Posts: 7,512
Registered: ‎11-04-2008
Message 4 of 11
(5,400 Views)

As long as you can get a refund, then I would try it.

I always question how a seller has a number of units for sale as brand new much cheaper than the original seller has them for.

I wouls ask if the unti you are getting is labelled as Verizon or Frontier.
Some have reported having issues with a Frontier labelled unit on Verizon.

Notice his wording says compatible with their service.

And offers to swap unit if it doesn't work.

If it is a Frontier unit you get and it doesn't work will they give you a Verizon unit or another Frontier?

Do you have to pay shipping to swap it?


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 4,605
Registered: ‎10-18-2016
Message 5 of 11
(5,396 Views)

It will not function properly. They have something different in the firmware.

 

Gold Contributor II Gold Contributor II
Gold Contributor II
Posts: 4,437
Registered: ‎12-16-2012
Message 6 of 11
(5,370 Views)

@jonjones wrote:

It will not function properly. They have something different in the firmware.

 


Actually you can get the firmware reloaded and then it will definitely work.  Not sure what functions are different as my VERIZON branded router (now with Frontier) didn't get an update until I decided to force it in order to get updates that were coming out.  It was using very old level.

Bigger problem is getting proof that its owned and not Stolen.

Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 4,605
Registered: ‎10-18-2016
Message 7 of 11
(5,366 Views)

Very good point on the stolen issue. If you google that is one of the problems mentioned.

 

also on google it states the Frontier version is not easily flashed/updated for Verizon Fios so that is why it is not recommended.

 

Contributor johncap523
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎07-26-2018
Message 8 of 11
(4,028 Views)

@jonjones wrote:

It will not function properly. They have something different in the firmware.

 


Hmmm,  I guess I better go break mine...

Highlighted
Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 4,605
Registered: ‎10-18-2016
Message 9 of 11
(4,024 Views)

@johncap523 wrote:

@jonjones wrote:

It will not function properly. They have something different in the firmware.

 


Hmmm,  I guess I better go break mine...


That would fix the firmware 😀

like I said google “using a Frontier Quantum Gateway Router on Verizon Fios”

it will return with it will not or should not function properly. It states Verizon cannot update it after Frontier changed it. However I have seen a work around firmware mentioned on http://www.dslreports.com which also was shot down because it did not stick. Search your frontier router at that web portal.

Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 4,605
Registered: ‎10-18-2016
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.



Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.