×

Switch Account

Ethernet from ONT on Fios internet-only monthly plans

Ethernet from ONT on Fios internet-only monthly plans

SOLVED
Reply
Highlighted
Contributor halfdone
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎07-10-2018
Message 1 of 6
(2,375 Views)

I'm looking at possibly getting Internet-only FIOS 100/100 month-to-month service.

 

1. As it's month-to-month, I'm able to cancel it in the first month without termination fees or having to pay someone to remove the ONT?

 

2. If anyone recently gotten this particular service, what ONT model did they end up installing.

 

3. Importantly, has anyone recently gotten this particular service setup with ethernet from the ONT? I would prefer to have that setup from day one to avoid having to rent/buy moca equipment and they need to leave my existing coax as-is since I need my old services running at the same time, atleast temporarilly. The phone rep said it might only be availible with 1gb service but posts here and other places online seems to differ on that.

 

I work in IT and I know that ethernet is the standard setup for FIOS business but I'm not familar with residental stuff.

 

Thanks!!

5 REPLIES 5
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,752
Registered: ‎11-04-2008
Message 2 of 6
(2,362 Views)

Even if you cancel, they don't remove ont.

You can request Ethernet for all internet. Anything over 100mb is Ethernet.

They will push you to get their router.

Support will be less if you use your own router.

But being in it, shouldn't be an issue.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Gold Contributor VI Gold Contributor VI
Gold Contributor VI
Posts: 1,370
Registered: ‎06-24-2018
Message 3 of 6
(2,340 Views)

If you get 100/100 it have to be a gpon ont so depending on your area with be arris 1000g or Nokia 211ml. But even though 100 mbps can be on moca verizon will typically run ethernet on every on every data job now regardless of speed ordered.

Contributor halfdone
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎07-10-2018
Message 4 of 6
(2,113 Views)

Thanks everyone.

I talked with a few sales reps and one told me ethernet was only availible with 1gbit service and another wasn't sure. I went ahead and ordered the service and they did set me up with ethernet right off the bat. They provided the Alcatel I-211M-L ONT.

 

The installer said they always install internet service with ethernet these days, as mentioned here. He had me register the service using a temporary verizon router he had but then cleared lease and worked first time with my personal firewall.

 

Contributor Stolbug
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎07-13-2019
Message 5 of 6
(706 Views)

I had no such luck. 100 mpbs new service with no ethernet port on ont. Not sure how i could rectify without paying a big service fee.

Gold Contributor VI Gold Contributor VI
Gold Contributor VI
Posts: 1,370
Registered: ‎06-24-2018
Message 6 of 6
(664 Views)

@Stolbug wrote:

I had no such luck. 100 mpbs new service with no ethernet port on ont. Not sure how i could rectify without paying a big service fee.


All ONTs have an ethernet port. Are you saying it is connected and not working or you can’t find the ethernet port. 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.