×

Switch Account

Ethernet not working with FIOS Router

Ethernet not working with FIOS Router

Reply
Contributor Robespierre
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-23-2019
Message 1 of 4
(1,130 Views)

We have the usual FIOS setup with the G1100 router. In my house, I have two rooms connected via Ethernet. Over the past month or so, the Ethernet connections will stop working. We've replaced the router, tried rebooting, set everything back to defaults... and the problem keeps happening. The _wireless_ connection works just fine.

Here are the theories we've tried:
1. Firewall conflicts. I'd had Kaspersky's ethernet thing running, but I uninstalled it... and the problem kept happening.
2. Wiring. One of my Ethernet cables is Cat5, but it's always worked before, and was working fine for the last 24 hours. (I'll probably run Cat6 cable in the next month or so.)
2a. Bad wiring, part 2. One forum post suggested that bad wiring was causing a loop of some sort. I doubt this is the case: when the connection appears, it works just fine.
3. Bad router. As I'd said, we replaced it a few days ago. I don't think it's the router.

There _might_ be an issue with the game Fallout 76, which I've been playing for a month or so, and this may coincide with this recent raft of problems. But I'm at my wit's end here.

Does anyone have a **bleep**





3 REPLIES 3
Platinum Contributor II Platinum Contributor II
Platinum Contributor II
Posts: 7,512
Registered: ‎11-04-2008
Message 2 of 4
(1,082 Views)

When a PC is connected can you ping the router?

Can you open a web browser and log in to router?


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Contributor Feffy44
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-11-2019
Message 3 of 4
(1,032 Views)

If you get this answered, please share it because I’m in the same boat as you.  I’ve replaced router, I shut off all my WiFi devices & just have 1 device plugged in via Ethernet.  What’s worst is I’m not even gaming, I’m Netflixing or at least trying to but my 1gb Internet can’t handle Netflix without buffering and cutting out every 5-10min.  Fios just keeps pushing the blame on everything else, I don’t know what to do anymore other than pay more for a reliable product/name.

Highlighted
Platinum Contributor II Platinum Contributor II
Platinum Contributor II
Posts: 7,512
Registered: ‎11-04-2008
Message 4 of 4
(985 Views)

Have you run FIOS Speedtest yet?

Both from router and your PC?

Go to speedtest.verizon.net

If you are not getting subscribed speed from either device, then contact support to check your service.

If router tests fine, but PC does not, check to make sure you have the most up to date drivers for ethernet.
Also try googling slow internet speeds for your PC.

Other threads have mentioned that settings ont he pc/ethernet connection can impact speed.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.



Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.