×

Switch Account

FIOS 25/25 UPLOAD Speed Problem - FIX

FIOS 25/25 UPLOAD Speed Problem - FIX

Reply
Copper Contributor IAmTheD
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎02-03-2011
Message 31 of 40
(4,756 Views)

Because we're big boys here and if we can fix it ourselves then we do so.

Copper Contributor IAmTheD
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎02-03-2011
Message 32 of 40
(4,755 Views)

Here are my current results. I'm going to attempt the changes listed in this forum and I'll post my speed changes after each.

 

http://www.speedtest.net/result/1141992261.png

Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009
Message 33 of 40
(4,730 Views)

Also try the speedguide.net optimizer,  it's better than the Verizon one in my opinion. 

 

 

under their download section. 

Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009
Message 34 of 40
(4,730 Views)

the gigabit could represent the GPON Architecture. 

Contributor rniederh
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-16-2011
Message 35 of 40
(4,532 Views)

I just got FiOS installed and I checked my speed first thing.  It said ir was 17/7 which isn't the 25/25 Verizon sold me on, line of *bleep* notwithstanding.  So I found this post saying I could reset the FiOS box so I'd like to try it.  I presume you mean the CNT box with the battery backup in it.  I haven't got a hex wrench on hand so I thought I'd just unplug the main power cord where the CHT is plugged into the outlet.  However, there's a tag on that cord that says "do nut unplug telecom equipment."  So now I'm wondering if I should rustle up a hexwrench from one of my brothers or if I can safely ignore the tag warning and unplug the CHT from there.  Anyone have an idea or tip for me?  I just want the 25/25 as advertised, especially since you've demonstrated that those speeds are achievable. 

 

Thanks. 

Bronze Contributor I
Bronze Contributor I
Posts: 66
Registered: ‎01-04-2011
Message 36 of 40
(4,504 Views)

I have had fios sinceJanuary 3rd,the 25/25 package never had anything less the 24 on the upload but for about 10 days my download speeds where at times 10 to 15 but only between 4PM and 12 pm,but in the last 2 weeks all day long 30,31 down 25 26 up,so i am pleased with my current package.

Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009
Message 37 of 40
(4,496 Views)

 


@rniederh wrote:

I just got FiOS installed and I checked my speed first thing.  It said ir was 17/7 which isn't the 25/25 Verizon sold me on, line of *bleep* notwithstanding.  So I found this post saying I could reset the FiOS box so I'd like to try it.  I presume you mean the CNT box with the battery backup in it.  I haven't got a hex wrench on hand so I thought I'd just unplug the main power cord where the CHT is plugged into the outlet.  However, there's a tag on that cord that says "do nut unplug telecom equipment."  So now I'm wondering if I should rustle up a hexwrench from one of my brothers or if I can safely ignore the tag warning and unplug the CHT from there.  Anyone have an idea or tip for me?  I just want the 25/25 as advertised, especially since you've demonstrated that those speeds are achievable. 

 

Thanks. 


 

If it's wireless and you're getting bad speeds, then you should be changing your wireless channels

 

If it is not wireless then make sure you do the following.

 

1. Make sure you are hardwired

 

2. Make sure you  re-runs the Verizon Optimizer

 

3. Make sure you are testing at http://speedtest.verizon.net 

 

 

 

If if you are wireless, make sure you re-run the optimizer

Contributor fiberspeed
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-05-2012
Message 38 of 40
(3,035 Views)

i help fiber subscribers with upload and download speed issues every day. If you still need assistance getting the correct speed send me an email and i will send you instructions of exactly what to do.  You just need a system registry update for XP or Win7. that is what the optimizer is trying to do

Contributor chiku18
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎03-21-2012
Message 39 of 40
(2,966 Views)

Fiberspeed ,,

 

Could you please help me as I am running speed test on both Windows XP and 7 and am getting only 30 /11 (for 25/25) through speedtest. I did ran optimizer but no luck, this is with Gigabit hardwired connectity with my router.

Highlighted
Copper Contributor paulandjean
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎12-10-2011
Message 40 of 40
(2,818 Views)

Vola or not, you are 100% certain THAT is what fixed the problem? If 1,000 people all reported the same result, would then perhaps be sure. So far only one.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.