Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

G1100 WAN port appears dead

Reply
tw9855
Contributor
Contributor
Posts: 7
Registered: ‎07-19-2018

G1100 WAN port appears dead

Message 1 of 2
(1,585 Views)

I lost Intenet during a thunderstorm and got the dreaded red globe on the front of the router. The WAN port light stays off at all times and when I go into the router settings it says the cable is disconnected. When I plug in the same ethernet cable from the ONT into my personal router's WAN port, I get Internet with no issues. Rebooting and factory-resets of the G1100 have not helped.

 

Is the router dead due to a hardware failure of the port? Possibly due to a surge from lightning in the area?

1 REPLY 1
jonjones
Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 5,248
Registered: ‎10-18-2016

Re: G1100 WAN port appears dead

Message 2 of 2
(1,567 Views)

@tw9855 wrote:

I lost Intenet during a thunderstorm and got the dreaded red globe on the front of the router. The WAN port light stays off at all times and when I go into the router settings it says the cable is disconnected. When I plug in the same ethernet cable from the ONT into my personal router's WAN port, I get Internet with no issues. Rebooting and factory-resets of the G1100 have not helped.

 

Is the router dead due to a hardware failure of the port? Possibly due to a surge from lightning in the area?


That could be.

call 1-800-VERIZON and have them replace it.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.