Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

IPv6 is active now WAN Coax light off

Reply
yobdab1
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 14
Registered: ‎04-24-2012

IPv6 is active now WAN Coax light off

Message 2 of 8
(2,011 Views)
IPv6 active? WAN Coax light off
‎08-09-2013 02:17 PM

It seems that Verizon has activated IPv6 in Garland Texas. It appears to be enabled in my router settings and on my PC using ipconfig.

But as I was trying things out I noticed my WAN Coax light on my router is off but everything is working normally. Connection speed is good and no problem accessing the Internet. Is this a problem?

I recently added another MI424wr to a coax in another room but it's configured as a bridge, not a router. And I'm sure the Wan Coax  light was on earlier.

I also looks like Verizon sent an update to the router sometime last night.

7 REPLIES 7
yobdab1
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 14
Registered: ‎04-24-2012

IPv6 active? WAN Coax light off

Message 1 of 8
(1,956 Views)

sorry wrong room

 

It appears that Verizon has activated IPv6 in Garland Texas. It appears to be enabled in my router settings and on my PC using ipconfig.

But as I was trying things out I noticed my WAN Coax light on my router is off but everything is working normally. Connection speed is good and no problem accessing the Internet. Is this a problem?

yobdab1
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 14
Registered: ‎04-24-2012

Re: IPv6 is active now WAN Coax light off

Message 3 of 8
(1,976 Views)

Any Ideas?

yobdab1
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 14
Registered: ‎04-24-2012

Re: IPv6 is active now WAN Coax light off

Message 4 of 8
(1,958 Views)

Verizon tech says the LED might be bad. Time will tell I guess

yobdab1
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 14
Registered: ‎04-24-2012

IPv6 thought I had it

Message 5 of 8
(1,986 Views)

connect.jpg

ipconfig.jpg

ipv6test.jpg

 

 

 

 

So did Verizon update to IPv6 or not? Router firmware 40.20.7 Should I enable the bridge hardware accel? sounds good.

tns2
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 4,437
Registered: ‎12-16-2012

Re: IPv6 thought I had it

Message 6 of 8
(1,950 Views)

They have been working on it, but as far as known, no regular FIOS customer has gotten it yet.  Obviously one of the things needed is for the routers to be ready to support it first.

tns2
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 4,437
Registered: ‎12-16-2012

Re: IPv6 is active now WAN Coax light off

Message 7 of 8
(1,932 Views)

Curious if its really active.

 

Could you do a test with one of the IPV6 test sites e.g.

http://test-ipv6.com/

 

Its been active on my local intranet for awhile but except if i use a tunnel its not been active for internet access.

Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,557
Registered: ‎12-15-2010

Re: IPv6 active? WAN Coax light off

Message 8 of 8
(1,913 Views)

It shouldn't be too much of a problem. What do you get when you visit the following website?

 

http://test-ipv6.com/

 

IPv6 and IPv4 should score 10/10

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.