×

Switch Account

LAN is Killing Me

Reply
Contributor ejgorey
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-26-2018
Message 1 of 3
(387 Views)

Quantum Gateway Router.

Got a 4k Apple TV and the problems started.

Prior to connecting the Apple TV, I had TiVo and an external hard drive connected dircelty to the router via Ethernet.

 

I plugged in the Apple TV and the Wireless networks turned off then reappeared but the passwords did not work. (even though they were being provided by my phone's memory.) Then the rest of the Ethernet connections did not work either including my TiVo. 

 

Unplugged all LAN connections and the wireless worked again. Did a factory reset of the router and set it back up...plugged in the TiVo and the wireless connections went away. 

 

Unplugged it and its fine. 

 

Holding for verizon for 30 mins....

2 REPLIES 2
MVP CRobGauth MVP
MVP
Posts: 7,707
Registered: ‎11-04-2008
Message 2 of 3
(361 Views)

Try a factory reset of the AppleTv.

Sounds as though it is interfering with your ethernet operation.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,367
Registered: ‎12-15-2010
Message 3 of 3
(278 Views)

Is the Wi-Fi enabled on any of the wired devices, or would there be multiple Ethernet connections by chance? Sounds like you may have a loop or a broadcast storm potentially happening on your network.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.