Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you switch and bring your phone.

Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Reply
zeng
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-02-2021

Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Message 1 of 22
(842 Views)

Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Can Verizon network team take a look at this?

 

root# for i in 8.8.8.8 121.51.175.17 121.51.22.64 182.254.52.163 182.254.60.11; do mtr -ur $i; done
HOST: Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
2.|-- 100.41.26.128 0.0% 10 10.9 11.7 8.7 14.3 1.7
3.|-- 140.222.10.38 0.0% 10 16.2 15.8 14.0 18.4 1.3
4.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
5.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
6.|-- 140.222.227.25 0.0% 10 16.9 16.4 14.8 22.4 2.4
7.|-- 72.14.208.130 0.0% 10 15.6 15.4 12.6 16.8 1.4
8.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
HOST: Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
2.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
3.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
4.|-- 100.41.26.128 90.0% 10 9.2 9.2 9.2 9.2 0.0
HOST: Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
2.|-- 100.41.26.126 90.0% 10 11.4 11.4 11.4 11.4 0.0
HOST: Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
2.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
3.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
4.|-- 100.41.26.126 90.0% 10 12.0 12.0 12.0 12.0 0.0
HOST: Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
2.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
3.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
4.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
5.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
6.|-- 100.41.26.128 80.0% 10 14.7 12.0 9.3 14.7 3.8

21 REPLIES 21
Cang_Household
MVP MVP
MVP
Posts: 1,193
Registered: ‎09-06-2020

Re: Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Message 2 of 22
(808 Views)

Hello. This is largely a customer to customer forum.

 

From your mtr output, the traceroute and ping seem normal. Some of routers on Verizon network and peer networks are not pingable, hence the * * * and 100% failed.

 

Are you trying to access a specific IP address and it is not routable? Or, a domain name does not resolute into an IP address? DNS servers on Verizon network may take some time to populate DNS entries.

gs0b
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,988
Registered: ‎12-02-2012

Re: Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Message 3 of 22
(805 Views)

Welcome to the forums.  You're talking to other users here.  Your message will not be seen by Verizon's network team.  If you want to reach them, you need to contact Verizon's support team through chat or phone.

 

That said, I don't see a problem in your traces.  Some nodes outside of the Verizon network are not responding to pings during a trace.  That's not unusual for some network nodes. 

 

I am a bit confused by your traces, as I don't see your gateway router as the first hop.  Could your system have a configuration issue?

For comparison, here's a trace I did from a WSL Ubuntu system to Google's DNS (personal info REDACTED):


$ mtr -ur 8.8.8.8
Start: 2021-07-02T09:36:33-0400
HOST: <REDACTED> Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- <REDACTED> 0.0% 10 0.2 0.5 0.2 0.9 0.3
2.|-- Fios_Quantum_Gateway.fios 0.0% 10 1.2 1.3 0.7 1.7 0.3
3.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
4.|-- b3358.phlapa-lcr-22.veriz 0.0% 10 9.1 7.1 3.5 9.4 1.7
5.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
6.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
7.|-- 0.et-9-1-2.gw15.nyc1.alte 0.0% 10 9.4 8.3 7.2 9.4 0.9
8.|-- 72.14.208.130 0.0% 10 6.7 7.1 6.1 8.6 1.1
9.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0

Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,580
Registered: ‎12-15-2010

Re: Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Message 4 of 22
(785 Views)

In case it's helpful, Verizon has a Looking Glass server you can use. This can help rule out something in their backbone, versus something that might be closer to your home, such as on the "Verizon Online" side or your router: https://enterprise.verizon.com/why-verizon/looking-glass/

 

FWIW, ICMP Traceroute is broke on FiOS the last I checked. So ensure you're using UDP Traceroute and your network is allowing UDP traffic to pass.

zeng
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-02-2021

Re: Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Message 5 of 22
(782 Views)

Yeah the -u flag in mtr says it's UDP

zeng
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-02-2021

Re: Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Message 6 of 22
(781 Views)

Are you on FIOS as well and could you post your traceroute to IPs listed above other than 8.8.8.8?

zeng
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-02-2021

Re: Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Message 7 of 22
(778 Views)

Yeah it's this IOS game that I'm playing. It reaches out to those IPs to fetch advertise video. Somehow it fails on FIOS but works perfectly from other cloud VPS and my ATT LTE network.

gs0b
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,988
Registered: ‎12-02-2012

Re: Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Message 8 of 22
(760 Views)

Yes, I'm on fios.  It would be kind of pointless to participate in a fios forum and post traceroutes if I wasn't.  🙂

 

Have you "pinged" all the IPs you are concerned about?  If you can ping them, that means you can reach them.  The traceroutes that have some blanks in the middle are simply nodes that don't reply to pings.  No big deal.

 

I tried pinging a few of the IPs on your list, but they don't respond.  If you get similar results, then you probably have an issue to ask Verizon support about.

zeng
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-02-2021

Re: Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Message 9 of 22
(756 Views)

Those IPs do not respond to ping from FIOS home network, but they do when I test from Oracle cloud VM. And the traceroute also points to potential blackhole/filtering right beyond hops 100.41.26.126/100.41.26.128. 

 

The blanks are not a concern. It's just that when traceroute to 8.8.8.8 completes successfully it does indicate that it's unlikely that all the hops beyond 100.41.26.126/100.41.26.128 would not generate ICMP in response to TTL expiration, and when it does happen blackhole/filtering would be my guess at the moment.

gs0b
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,988
Registered: ‎12-02-2012

Re: Networks not reachable from FIOS as if there's no route

Message 10 of 22
(754 Views)

Reasonable hypothesis.  But since nobody here works for Verizon or can talk to their network team, we can't do anything about it.  If you want to ask them about it, you need to contact their support team.  They may escalate to the network team, once they understand the issue.  The best way to reach them for issues like this is to use their social media support team.  To get to them, tweet @VerizonSupport or pop over to https://www.dslreports.com/forum/vzdirect create and account and post.  Both methods should result in a link to a private chat where they will collect the details.

 

You can also try the standard support chat.  But whatever you do, don't waste your time with phone support.

 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title