Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you switch and bring your phone.

Switched to 35/35 FIOS plan, but still getting only 25/15

Reply
Dave_M
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 8
Registered: ‎01-20-2010

Switched to 35/35 FIOS plan, but still getting only 25/15

Message 1 of 7
(6,770 Views)
Ok, so today my new Bundle activated, but my internet speeds are exactly the same as before. I should be getting bumped up from 25/15 to 35/35 but its not happening. I know my bundle was switch because I get EPIX now, whereas before I didnt have it. So, the TV portion is active, but there is no increase in internet speed. I ran that FIOS optimizer tool but that didnt help at all. Anyone got any suggestions?
6 REPLIES 6
sgip2000
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 43
Registered: ‎06-11-2009

Re: Switched to 35/35 FIOS plan, but still getting only 25/15

Message 2 of 7
(6,740 Views)

You could try rebooting the ONT by pulling the power and then reconnecting it.

Dave_M
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 8
Registered: ‎01-20-2010

Re: Switched to 35/35 FIOS plan, but still getting only 25/15

Message 3 of 7
(6,670 Views)
Ya, but if I unplug it, doesnt it have the backup battery to fall back on?
viafax999
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 2,159
Registered: ‎11-10-2009

Re: Switched to 35/35 FIOS plan, but still getting only 25/15

Message 4 of 7
(6,607 Views)

@Dave_M wrote:
Ya, but if I unplug it, doesnt it have the backup battery to fall back on?

 

Disconnect the battery first, they are only push on spade clips

 

Dave_M
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 8
Registered: ‎01-20-2010

Re: Switched to 35/35 FIOS plan, but still getting only 25/15

Message 5 of 7
(6,397 Views)
Ok, so I rebooted the router again and tried a wired connect from my computer to the router and NOW I am get around 35/30 or so. So, I switched back to wireless and only get 25/15 again. I assume this means its a limitation of my wireless card or the Verizon router?
thesuperstar
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎01-27-2010

Re: Switched to 35/35 FIOS plan, but still getting only 25/15

Message 6 of 7
(6,379 Views)

I just switched to 35/35 too. My Visat PC gets 33Down, 38Up. But my Windows 7 PC gets 34Down and 3up. Windows 7 is not FIOS friendly.

 

This is after spending 2hrs on the phone with tech. Supposely, I will get a call back when Verizon has a solution.

Hubrisnxs
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009

Re: Switched to 35/35 FIOS plan, but still getting only 25/15

Message 7 of 7
(6,325 Views)

there was another user on here with windows 7 and he put the drivers to default, and then ran the verizon optimizer and that fixed the upload.

 

http://www.verizon.net/optimize

http://forums.verizon.com/t5/FiOS-Internet/Drop-in-Upload-Speed/td-p/150103    this is the forum thread where the guy with the windows 7 resolved his issue.,   it apparently was with his pc and the settings on it.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title