Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

UPnP

SOLVED
Reply
SidR
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 22
Registered: ‎06-29-2011

UPnP

Message 1 of 6
(2,326 Views)

UPnP used to work on my network. It's no longer working. None of my UPnP clients can see my PC (which is a UPnP server). I'm suspecting a router issue. Please help.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
SidR
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 22
Registered: ‎06-29-2011

Re: UPnP

Message 3 of 6
(2,342 Views)

Disabling IGMP fixed it.  Thanks.  Too bad Verizon's Live Chat couldn't fix it.

View solution in original post

5 REPLIES 5
Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,557
Registered: ‎12-15-2010

Re: UPnP

Message 2 of 6
(2,349 Views)

Just reset the router using the Pinhole on the back to get it back to factory defaults. That will get the Wi-Fi back since it resets the router back to the state in which you received it originally. From there, you'll want to try enabling UPnP in the router, and then disabling the IGMP proxy within the router. A quick search of this forum should be able to find the links to get to those settings in the router, but if you could tell us the make and model, along with revision of your router that would be appreciated.

SidR
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 22
Registered: ‎06-29-2011

Re: UPnP

Message 3 of 6
(2,343 Views)

Disabling IGMP fixed it.  Thanks.  Too bad Verizon's Live Chat couldn't fix it.

View solution in original post

Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,557
Registered: ‎12-15-2010

Re: UPnP

Message 4 of 6
(2,339 Views)

You're welcome. Enjoy!

 

Also a fun fact: If you have an ActionTec MI424WR Rev. F or newer, make sure it's set for WPA2 encryption (though anything lesser I would set it to there anyways for security sake). You'll get some higher speeds on the Wi-Fi if it's currently set to WPA or WEP only.

SidR
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 22
Registered: ‎06-29-2011

Re: UPnP

Message 5 of 6
(2,187 Views)

Yes I recently replaced my router and got the Rev F.  I changed the security to WPA2 and now I'm getting faster WiFi speeds too.  Thanks again!

Hammerhead64
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎07-28-2012

Re: UPnP

Message 6 of 6
(2,095 Views)

I have the same problem. None of my network devices see my NAS which is a UPnP:AV server. This had been working for the last 2 months and just stopped.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.