×

Switch Account

Umm... Is this normal?

Umm... Is this normal?

Reply
Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 35
Registered: ‎09-13-2009
Message 1 of 5
(5,844 Views)

I see several threads with low MS speeds on their first tracert. Mine is high, but the 2nd tracert is unbelieveable.

 

C:\Documents and Settings\Owner>tracert www.google.com

Tracing route to www.l.google.com [74.125.19.106]
over a maximum of 30 hops:

  1    46 ms    45 ms    45 ms  Wireless_Broadband_Router.home [192.168.1.1]
  2  4294967260 ms     6 ms     7 ms  L100.LSANCA-VFTTP-83.verizon-gni.net [71.1
89.63.1]
  3    10 ms    58 ms    54 ms  G9-0-1283.LSANCA-LCR-12.verizon-gni.net [130.81.
109.28]
  4    11 ms    58 ms    57 ms  so-4-3-0-0.LAX01-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81
.29.246]
  5    14 ms    60 ms    61 ms  0.so-1-2-0.XL4.LAX15.ALTER.NET [152.63.10.125]
  6    58 ms    57 ms    60 ms  0.ge-7-1-0.BR2.LAX15.ALTER.NET [152.63.116.161]

  7    14 ms    14 ms    12 ms  xe-10-1-0.edge1.LosAngeles9.Level3.net [4.68.63.
129]
  8    14 ms    62 ms    63 ms  ae-63-60.ebr3.LosAngeles1.Level3.net [4.69.144.5
2]
  9    37 ms    34 ms    83 ms  ae-2.ebr3.SanJose1.Level3.net [4.69.132.9]
 10    70 ms    34 ms    80 ms  ae-63-63.csw1.SanJose1.Level3.net [4.69.134.226]

 11    72 ms    67 ms    68 ms  ae-1-69.edge1.SanJose1.Level3.net [4.68.18.14]
 12    21 ms    69 ms    68 ms  GOOGLE-INC.edge1.SanJose1.Level3.net [4.79.43.14
6]
 13    78 ms    82 ms    81 ms  209.85.251.98
 14    67 ms    70 ms    70 ms  nuq04s01-in-f106.1e100.net [74.125.19.106]

Trace complete.

 

I have buffering problems with all online video sites like youtube, liveleak, blogtv and others. Also, sometimes when I do a speed test, my results are 300kbps/ 1700kbps at times. I usually get 10000kbps/ 1800kbps though. Can anyone help?

 

My router ping seems to be high of 46ms, is that normal?

4 REPLIES 4
Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 40
Registered: ‎12-10-2008
Message 2 of 5
(5,827 Views)

 


Router ping seems very slow to me.  I have never seen anything > 1 ms to the home router.  Are these numbers repeatable ??
There sure is a problem but I am not the right person to tell you where to look. 
@KlassiK wrote:

I see several threads with low MS speeds on their first tracert. Mine is high, but the 2nd tracert is unbelieveable.

 

C:\Documents and Settings\Owner>tracert www.google.com

Tracing route to www.l.google.com [74.125.19.106]
over a maximum of 30 hops:

  1    46 ms    45 ms    45 ms  Wireless_Broadband_Router.home [192.168.1.1]
  2  4294967260 ms     6 ms     7 ms  L100.LSANCA-VFTTP-83.verizon-gni.net [71.1
89.63.1]
  3    10 ms    58 ms    54 ms  G9-0-1283.LSANCA-LCR-12.verizon-gni.net [130.81.
109.28]
  4    11 ms    58 ms    57 ms  so-4-3-0-0.LAX01-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81
.29.246]
  5    14 ms    60 ms    61 ms  0.so-1-2-0.XL4.LAX15.ALTER.NET [152.63.10.125]
  6    58 ms    57 ms    60 ms  0.ge-7-1-0.BR2.LAX15.ALTER.NET [152.63.116.161]

  7    14 ms    14 ms    12 ms  xe-10-1-0.edge1.LosAngeles9.Level3.net [4.68.63.
129]
  8    14 ms    62 ms    63 ms  ae-63-60.ebr3.LosAngeles1.Level3.net [4.69.144.5
2]
  9    37 ms    34 ms    83 ms  ae-2.ebr3.SanJose1.Level3.net [4.69.132.9]
 10    70 ms    34 ms    80 ms  ae-63-63.csw1.SanJose1.Level3.net [4.69.134.226]

 11    72 ms    67 ms    68 ms  ae-1-69.edge1.SanJose1.Level3.net [4.68.18.14]
 12    21 ms    69 ms    68 ms  GOOGLE-INC.edge1.SanJose1.Level3.net [4.79.43.14
6]
 13    78 ms    82 ms    81 ms  209.85.251.98
 14    67 ms    70 ms    70 ms  nuq04s01-in-f106.1e100.net [74.125.19.106]

Trace complete.

 

I have buffering problems with all online video sites like youtube, liveleak, blogtv and others. Also, sometimes when I do a speed test, my results are 300kbps/ 1700kbps at times. I usually get 10000kbps/ 1800kbps though. Can anyone help?

 

My router ping seems to be high of 46ms, is that normal?


 

 

Highlighted
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 1,692
Registered: ‎05-17-2009
Message 3 of 5
(5,743 Views)

@KlassiK wrote:

I see several threads with low MS speeds on their first tracert. Mine is high, but the 2nd tracert is unbelieveable.

 

C:\Documents and Settings\Owner>tracert www.google.com

Tracing route to www.l.google.com [74.125.19.106]
over a maximum of 30 hops:

  1    46 ms    45 ms    45 ms  Wireless_Broadband_Router.home [192.168.1.1]
  2  4294967260 ms
     6 ms     7 ms  L100.LSANCA-VFTTP-83.verizon-gni.net [71.1
89.63.1]
  3    10 ms    58 ms    54 ms  G9-0-1283.LSANCA-LCR-12.verizon-gni.net [130.81.
109.28]
  4    11 ms    58 ms    57 ms  so-4-3-0-0.LAX01-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81
.29.246]
  5    14 ms    60 ms    61 ms  0.so-1-2-0.XL4.LAX15.ALTER.NET [152.63.10.125]
  6    58 ms    57 ms    60 ms  0.ge-7-1-0.BR2.LAX15.ALTER.NET [152.63.116.161]

  7    14 ms    14 ms    12 ms  xe-10-1-0.edge1.LosAngeles9.Level3.net [4.68.63.
129]
  8    14 ms    62 ms    63 ms  ae-63-60.ebr3.LosAngeles1.Level3.net [4.69.144.5
2]
  9    37 ms    34 ms    83 ms  ae-2.ebr3.SanJose1.Level3.net [4.69.132.9]
 10    70 ms    34 ms    80 ms  ae-63-63.csw1.SanJose1.Level3.net [4.69.134.226]

 11    72 ms    67 ms    68 ms  ae-1-69.edge1.SanJose1.Level3.net [4.68.18.14]
 12    21 ms    69 ms    68 ms  GOOGLE-INC.edge1.SanJose1.Level3.net [4.79.43.14
6]
 13    78 ms    82 ms    81 ms  209.85.251.98
 14    67 ms    70 ms    70 ms  nuq04s01-in-f106.1e100.net [74.125.19.106]

Trace complete.

 

I have buffering problems with all online video sites like youtube, liveleak, blogtv and others. Also, sometimes when I do a speed test, my results are 300kbps/ 1700kbps at times. I usually get 10000kbps/ 1800kbps though. Can anyone help?

 

My router ping seems to be high of 46ms, is that normal?


the only problem I see is that HOP 1 is consistantly high. Hop 1 should show <1ms  not 45ms.  The large number on the start of HOP 2 is likely related. I'd try rebooting the router (power down for 30 seconds and then power back up) if that fails, try resetting the router. (hold reset button on back for 15 seconds). If that fails I'd check the ethernet cable from computer to router and I'd even try rebooting the nic card




====================================================================================

Error exists between keyboard and chair.
Highlighted
Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,778
Registered: ‎05-14-2009
Message 4 of 5
(5,728 Views)

Consistent tracert to google for me shows <10ms to most router hops, including the first hop, my router at <1ms.

 

Have you tried this on a different PC?  

Highlighted
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009
Message 5 of 5
(5,661 Views)

Spacedebris speaks wisely on this issue. 

 

 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.