Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

WCB3000N not working

SOLVED
Reply
rcchurch
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-17-2015

WCB3000N not working

Message 1 of 7
(3,414 Views)

I purchased the WCB3000N per Verizon's suggestions since we weren't able to access the wi-fi in the rectory. Well the extender router isn't working. The Coax light blinks green (not sure if that is bad cause the instructions that come with the router is pathetically deficient) and the wi-fi doesn't show up on available networks at all. I can't even access the internet when I use the ethernet cable. Any suggestions that don't include a baseball bat?

 

thanks,

Kathy

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Telcoguru
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,796
Registered: ‎08-06-2008

Re: WCB3000N not working

Message 7 of 7
(3,247 Views)

You need to upgrade your router to a Actiontec Rev I or the Fios Quantum Gateway.

View solution in original post

6 REPLIES 6
Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,556
Registered: ‎12-15-2010

Re: WCB3000N not working

Message 2 of 7
(3,410 Views)

Is the coaxial conection you're plugging the range extender into connecting back to the same coaxial network your FiOS router and TVs plug into? How many splitters are in between the Range extender and the ONT?

 

Also, if this is a long coaxial run, how many feet approximately are you working with?

Telcoguru
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,796
Registered: ‎08-06-2008

Re: WCB3000N not working

Message 3 of 7
(3,365 Views)

The netwotk extender uses MOCA which needs to connect with coax wiring back to the Verizon router. Like Smith6612 said it needs to be on the same coax network connected to Verizon.

rcchurch
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-17-2015

Re: WCB3000N not working

Message 4 of 7
(3,325 Views)

The cable is coming out of the wall and normally goes into the TV cable box. 

 

As far as I'm aware the only splitter is the one I am using for the extender.

 

I have no idea how long the cable is.

Telcoguru
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,796
Registered: ‎08-06-2008

Re: WCB3000N not working

Message 5 of 7
(3,310 Views)

Are you using the red Verizon router Rev. I or the Fios Quantum Gateway G1100?

rcchurch
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-17-2015

Re: WCB3000N not working

Message 6 of 7
(3,261 Views)

Neither. I am using a black router. M1424WR.

Telcoguru
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,796
Registered: ‎08-06-2008

Re: WCB3000N not working

Message 7 of 7
(3,248 Views)

You need to upgrade your router to a Actiontec Rev I or the Fios Quantum Gateway.

View solution in original post

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.