Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

Wireless IP Camera Won't Connect To Westell 9100EM Router

Reply
Datamyne
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎07-24-2009

Wireless IP Camera Won't Connect To Westell 9100EM Router

Message 1 of 4
(11,732 Views)

I'm trying to connection an IP camera, on Fios, to my Verizon Westell 9100EM router.

 

Connecting the camera via a wired connection works fine.  Port forwarding is automatically configured when turning the camera on, at TCP ANY 554, and the IP camera is viewable on the web.  No worries.

 

However, when unplugging the cord, the router never recogizes the camera.  Not after resetting, powering off/on, etc.  Both the WEP and SSID are set correctly on the camera.  All other wireless devices (laptops, Xbox 360, iPhone, etc.) work fine on the router. 

 

Naturally, the camera people blame Verizon and Verizon blames the camera people.

 

Does anyone have any ideas?

 

Thanks!

3 REPLIES 3
jumpin68ny
Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,778
Registered: ‎05-14-2009

Re: Wireless IP Camera Won't Connect To Westell 9100EM Router

Message 2 of 4
(11,706 Views)
Since you had both the wire connection enabled turn the camera off completly and start it back up.  Confirm the wep key is set correctly.  Make sure the camera has the wireless enabled. Sounds like a problem with the camera since other devices are connecting properly.
BrianMcD
Silver Contributor III
Silver Contributor III
Posts: 412
Registered: ‎05-01-2009

Re: Wireless IP Camera Won't Connect To Westell 9100EM Router

Message 3 of 4
(11,707 Views)
What are the details on the camera (Make, model, etc) ?
If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it.
If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.
mrken
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎11-26-2009

Re: Wireless IP Camera Won't Connect To Westell 9100EM Router

Message 4 of 4
(10,382 Views)

I have a trendnet ip400w and am getting the same problems. The camera seems to try and connect for a few seconds and then disconnects. In the router log I get

 

daemon.info hostapd: ath0: STA 00:14:d1:56:59:a3 IEEE 802.11: associated

 

then 2 seconds later I get

 

daemon.info hostapd: ath0: STA 00:14:d1:56:59:a3 IEEE 802.11: deassociated

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.