×

Switch Account

WoW and fios and Win7 which is it ?

WoW and fios and Win7 which is it ?

Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-17-2010
Message 1 of 6
(6,890 Views)

TO start here's my traceroute

 

this is to the server I play on .

Tracing route to 206.16.235.6 over a maximum of 30 hops

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  Wireless_Broadband_Router.home [192.168.1.1]
  2     3 ms     4 ms    12 ms  L100.BLTMMD-VFTTP-46.verizon-gni.net [96.244.246.1]
  3     4 ms     4 ms     4 ms  G10-0-0-446.BLTMMD-LCR-04.verizon-gni.net [130.81.110.170]
  4     9 ms     9 ms     9 ms  so-2-0-0-0.PHIL-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81.28.82]
  5    13 ms    14 ms    14 ms  so-11-1-0-0.RES-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81.19.76]
  6    16 ms    17 ms    17 ms  0.so-1-2-0.XL4.IAD8.ALTER.NET [152.63.37.121]
  7    14 ms    14 ms    14 ms  0.xe-4-3-0.BR1.IAD8.ALTER.NET [152.63.33.121]
  8    17 ms    17 ms    17 ms  204.255.168.30
  9    16 ms    17 ms    17 ms  cr2.wswdc.ip.att.net [12.122.134.14]
 10    16 ms    17 ms    17 ms  12.122.134.1
 11    17 ms    19 ms    19 ms  12-122-254-98.attens.net [12.122.254.98]
 12    17 ms    17 ms    17 ms  63.240.192.142
 13     *        *        *     Request timed out.
 14     *        *        *     Request timed out.
 15     *        *        *     Request timed out.
 16     *        *        *     Request timed out.
 17     *        *        *     Request timed out.
 18     *        *        *     Request timed out.
 19     *        *        *     Request timed out.
 20     *        *        *     Request timed out.
 21     *        *        *     Request timed out.
 22     *        *        *     Request timed out.
 23     *        *        *     Request timed out.
 24     *        *        *     Request timed out.
 25     *        *        *     Request timed out.
 26     *        *        *     Request timed out.
 27     *        *        *     Request timed out.
 28     *        *        *     Request timed out.
 29     *        *        *     Request timed out.
 30     *        *        *     Request timed out.

Trace complete.


Tracert us.logon.battle.net

 

 

Tracing route to us.logon.battle.net [12.129.206.130]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  Wireless_Broadband_Router.home [192.168.1.1]
  2     4 ms    19 ms     4 ms  L100.BLTMMD-VFTTP-46.verizon-gni.net [96.244.246.1]
  3     5 ms     4 ms     4 ms  G10-0-0-446.BLTMMD-LCR-04.verizon-gni.net [130.81.110.170]
  4    10 ms     9 ms     9 ms  so-2-0-0-0.PHIL-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81.28.82]
  5    14 ms    14 ms    14 ms  so-13-2-0-0.RES-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81.19.118]
  6    13 ms    14 ms    14 ms  0.so-6-1-0.XL4.IAD8.ALTER.NET [152.63.36.237]
  7    14 ms    14 ms    14 ms  0.xe-4-3-0.BR1.IAD8.ALTER.NET [152.63.33.121]
  8    15 ms    17 ms    14 ms  204.255.168.30
  9    89 ms    89 ms    92 ms  cr1.wswdc.ip.att.net [12.122.135.18]
 10    89 ms    89 ms    89 ms  cr2.phlpa.ip.att.net [12.122.4.53]
 11    92 ms    89 ms    89 ms  cr2.cl2oh.ip.att.net [12.122.2.209]
 12    89 ms    89 ms    92 ms  cr1.cl2oh.ip.att.net [12.122.2.125]
 13    88 ms    89 ms    89 ms  cr1.cgcil.ip.att.net [12.122.2.205]
 14    88 ms    89 ms    89 ms  cr2.dvmco.ip.att.net [12.122.31.85]
 15    88 ms    89 ms    89 ms  cr1.slkut.ip.att.net [12.122.30.25]
 16    88 ms    89 ms    89 ms  cr2.la2ca.ip.att.net [12.122.30.30]
 17    88 ms    89 ms    89 ms  cr84.la2ca.ip.att.net [12.123.30.249]
 18    88 ms    89 ms    89 ms  gar5.la2ca.ip.att.net [12.122.129.25]
 19    88 ms    89 ms    89 ms  12.122.255.74
 20    89 ms    89 ms    89 ms  12.129.193.246
 21     *        *        *     Request timed out.
 22     *     12.129.206.130  reports: Destination net unreachable.

Trace complete.


MY PC specs.


Name AMD Phenom X4 9850 Black Edition
Codename Agena
Specification AMD Phenom(tm) 9850 Quad-Core Processor
Package Socket AM2+ (940)
CPUID F.2.3
Extended CPUID 10.2
Brand ID 11
Core Stepping DR-B3
Technology 65 nm
Core Speed 2500.3 MHz
Multiplier x FSB 12.5 x 200.0 MHz
HT Link speed 2000.3 MHz
Instructions sets MMX (+), 3DNow! (+), SSE, SSE2, SSE3, SSE4A, x86-64, AMD-V
L1 Data cache 4 x 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 4 x 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 4 x 512 KBytes, 16-way set associative, 64-byte line size
L3 cache 2 MBytes, 32-way set associative, 64-byte line size


VIDEO

ATI 5700 card with driver verison 9.12 hotfix cant use 10.1 mouse gets hude again with that driver.
ati is aware of it, may be fix with next relaese.

 

Router from Verizon fios MI424WR speed 15 up 25 down.

 

Nic Killer Xeno Pro

 

AVast antivirus set to game mode

 

WIndows 7 firewall open to wow as is the routers firewall .


On to the problem for weeks now around the time patch 3.3 came out around 5 pm or so every nite in Dal .

I start having loot lag and casting lag trading lag or a delay in casting or looting or trading.

MY FPS is 40 to 60 and latency is 90 to 250 .

I guess what i want to know is, is it Verizon ? and if it is how do i report it to them without them telling me there is nothing wrong ? when there is . I know this isn't much info and my only problem is the lag i have and i only have it in dal and i never had it before patch 3.3 and I'm not blaming the patch because i ask others they tell me they are not having any lag issue like I am.

anymore info needed plz ask .
Forgot I live in

Arnold Maryland.

 

 

I made this  post first off on wow's site they  said  should come here. so here  Iam

 

Is this problem on my end IF so tell were to look or what ot tweak i don't  think it is , i just want it back to were is was before  patch  3.3 .

 

Is there a win7  firmware issue  and if so is it  being fixxed and if so how long till they patch in the frimware . IM at a end as to why i only XP it like i said in Dal in wow no other place in the  game i asked around  in Dal no one else is really having the issue .

5 REPLIES 5
Highlighted
Employee Emeritus Employee Emeritus
Employee Emeritus
Posts: 126
Registered: ‎12-10-2009
Message 2 of 6
(6,804 Views)

Hi toptek....since you are successfully leaving the verizon network, we would be unable to offer any additional troubleshooting. Your issue does not lie with us.  Sorry I couldn't be more helpful.

Constance
Verizon Telecom
Fiber Solution Center


Notice: Content posted by Verizon employees is meant to be informational and does not supercede or change the Verizon Forums User Guidelines or Terms or Service, or your Customer Agreement Terms and Conditions or Plan. Follow us on Twitter™!

Highlighted
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 1,692
Registered: ‎05-17-2009
Message 3 of 6
(6,750 Views)

well from the tracerts that you posted, there doesnt look to be any problem with your connection. Unless its on the ones with no reply. But everything that replied and gave you results looks good. In fact I dont see any problems at all. Now this was taken at the times you have the issues, right? You said after 5p? If so it may be that your having performance issues with the new patch.




====================================================================================

Error exists between keyboard and chair.
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-23-2010
Message 4 of 6
(6,641 Views)

Just wanted to jump in here incase others read this thread, but I am a gamer on LOTRO, and it sounds like the problem is definately on Blizzard's side.  If the problem happens after 5pm, there it is probably due to so many people logging onto that server.  A problem I experienced before FIOS when I was using a competitor's internet was rubberbanding, once I made the FIOS switch the problem never occured again.  I believe that WOW also allows on your UI to have your connection speed running while you are playing.  You might want to turn that on.  I know in LOTRO we have one and then when you see that start to dip immediately run your ping to see what the problem is.   Also with Windows 7 I have found on my laptop sometimes 7 can be a bit quirky with the firewall or its security so that causes gaming at times to slow down, maybe when your new patch came in 7 didn't recognize something as it should. 

 

Lastly, if WOW is anything like it was 3 or 4 years ago just keep bringing it up on your tech board and maybe some GM will be willing to look at your case closer, but I do agree with your pings that it looks fine from the house side.  As a last resort, you can always do the dreaded uninstall and reinstall WOW.  On Fios this shouldn't be too bad if you do it electronically, as I am sure a GM will tell you to do that as well.

 

Hope this helps somewhat.

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 12
Registered: ‎02-22-2010
Message 5 of 6
(6,633 Views)

No, if you look at the tracert, you'll see the problem is the ATT servers.

 

The LA center, where his trace dies is having massive problems and content providers who Colo from around the world are mad about it.

 

Blizzard can't fix ATT's mess. I'd be more than happy to slam Blizz as a WoW player if they were at fault. As a former Ele shaman, you can bet I have in the past and have the forum ban to prove it.

 

But this is all on ATT.

Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-23-2010
Message 6 of 6
(6,072 Views)

Not sure if you are still having this problem.

If there is an issue it is definitely on blizzard's end and their carriers (ATT is used for all of the US with exception of Seattle). Also one important thing to note is that blizzard employs solutions aimed at prevented denial of service and other similar attacks on its servers, including garnering information about their layout.

 

What this means is that you will time out sometime after attens as their internal network is hidden, this is normal.

 

As to your question if it is verizon, no it is either you or blizzard.

 

The fps at the most populous city at 5pm dropping should not be an unexpected thing, that can be fixed by leaving dal or turning down video settings.

The latency could also increase, yours isn't something I would worry about, that would be the servers on blizzard's end taking more load and the routers as well as a large number of people come online.

 

As to the patch it could potentially affect video card settings and the way the cards themselves work, I am in no way qualified to tell you that though.

 

In closing, it is a product of load and demand most likely. Blizzard though is the responsible party as even if it isn't their internal network it is ATT who they as a customer have a right to demand certain performance from.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.