Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

You Tube audio

SOLVED
Reply
walt178
Gold Contributor II
Gold Contributor II
Posts: 991
Registered: ‎11-06-2012

You Tube audio

Message 1 of 8
(934 Views)

Yesterday You Tube videos lost their audio.   Worked early in the day, then a few hours later no audio.

  • On Firefox, Chrome, and IE10
  • Tried a second computer:  no You Tube audio. (It was previously off so any power/network spikes or glitches would not have effected it.)
  • Tried wired and wireless.
  • Videos on other sites play fine, with audio.
  • The advertisement at the top of the You Tube page has audio. (Weird)
  • On a wireless BluRay player, You Tube audio is fine.

 

I've tried:  Deleted cookies, restarted computer, rebooted router, removed and reloaded flash player.

Also went through all the "no audio" help suggestions on YouTube.

 

I'm at a loss as to how such a specific problem could suddenly occur on two computers. 

 

Any ideas?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
beetlejuice
Silver Contributor II
Silver Contributor II
Posts: 333
Registered: ‎02-14-2012

Re: You Tube audio

Message 6 of 8
(880 Views)

I experienced this last night as well, but its working today.

I think this was an issue with youtube.

 

If anyone else is still having the issue, check the volume on the video itself. I noticed today the first one I loaded up was set to mute.

 

View solution in original post

7 REPLIES 7
JOSEm441
Silver Contributor V
Silver Contributor V
Posts: 631
Registered: ‎12-17-2009

Re: You Tube audio

Message 2 of 8
(918 Views)

Do you use auto updater for any programs on your machine(s) that could have caused this?

Have you tried rolling back to a restore point before the issue? Personally i do a full image every month so if you have a recent image you could try rolling back ???

If a forum member gives an answer you like, please give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem. Thanks !!!
http://forums.verizon.com/t5/Verizon-net-Email/Fix-for-Missing-Inbox-sent-folders-etc-with-Internet-Explorer-11/m-p/647399
walt178
Gold Contributor II
Gold Contributor II
Posts: 991
Registered: ‎11-06-2012

Re: You Tube audio

Message 3 of 8
(902 Views)

@JOSEm441 wrote:

Do you use auto updater for any programs on your machine(s) that could have caused this?

Have you tried rolling back to a restore point before the issue? Personally i do a full image every month so if you have a recent image you could try rolling back ???


No auto updates that get made without my knowledge. 

 

I hadn't considered a restore since two computers have identical problems.  But I performed one today, to a point when I know everything worked.  Still no audio on You Tube.

 

Additional troubleshooting:  If I download a You Tube video, there is no audio while it plays. But when I play the downloaded video the audio is there.

 

I am baffled on this.

walt178
Gold Contributor II
Gold Contributor II
Posts: 991
Registered: ‎11-06-2012

Re: You Tube audio

Message 4 of 8
(888 Views)

Problem solved.  I forgot to KISS it. Smiley Embarassed

PJL
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 2,069
Registered: ‎08-07-2008

Re: You Tube audio

Message 5 of 8
(886 Views)

Walt, how did you solve the problem?

beetlejuice
Silver Contributor II
Silver Contributor II
Posts: 333
Registered: ‎02-14-2012

Re: You Tube audio

Message 6 of 8
(881 Views)

I experienced this last night as well, but its working today.

I think this was an issue with youtube.

 

If anyone else is still having the issue, check the volume on the video itself. I noticed today the first one I loaded up was set to mute.

 

View solution in original post

Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,557
Registered: ‎12-15-2010

Re: You Tube audio

Message 7 of 8
(860 Views)

I had the YouTube player bug out on me yesterday, and also mute the audio automatically. Easy enough fix. Backtrack the video so it has to rebuffed, and also unmute the player. Otherwise, I have not encountered this kind of issue for all videos. I do force HTML5 playback, so I am sure that causes some problems.

walt178
Gold Contributor II
Gold Contributor II
Posts: 991
Registered: ‎11-06-2012

Re: You Tube audio

Message 8 of 8
(823 Views)

@beetlejuice wrote:

I experienced this last night as well, but its working today.

I think this was an issue with youtube.

 

If anyone else is still having the issue, check the volume on the video itself. I noticed today the first one I loaded up was set to mute.

 


The problem was that it was muted.  I routinely use my computer controls to adjust volume so I didn't notice the little x besides the speaker icon immediately.  When I did, I clicked on the symbol and nothing happened.  Two days later, clicking it showed the speaker control.  The fact that the same exact problem occurred on two computers made it more confusing. One of which I hadn't used recently, and only used it Wednesday to check YouTube. 

 

In retrospect, I should have accepted the simple answer.  It was a YouTube glitch and they will get it fixed.

 

 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.