×

Switch Account

issues with using new HDA server /bridge mode - basically using own router question

issues with using new HDA server /bridge mode - basically using own router question

Reply
Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎03-16-2019

issues with using new HDA server /bridge mode - basically using own router question

Message 1 of 4
(166 Views)

hi all

I previously tried using an older nighthawk router with the fios router in bridge mode and I thought it worked for a short time. I then got a newer fios router and never tried to set it up again.

I am attemping to use an hp enterprise server with amahi on it to run basically as my router along with doing plenty of other things.

Basically, it boils down to the issue of not using the verizon router. In trying to do this, I wonder if my request to move from coax to ethernet was never performed by verizon. 

Currently my router g1100 has coax and ethernet from the ONT plugged in. Am I supposed to still have coax plugged in if the ONT is using ethernet?

I am capable of putting the g1100 into bridge mode, releasing the dhcp, etc but it seems to not work. While trying to figure it out I realized that without the coax plugged in, the prior setup did not work, leading me to believe I have not actually moved over to the ethernet setup.

Any help would be great, thank you.

3 REPLIES 3
Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,867
Registered: ‎09-24-2008

Re: issues with using new HDA server /bridge mode - basically using own router question

Message 2 of 4
(157 Views)

Do you have FIOS TV too?

 

I believe that you can have either Moca or Ethernet connected to the ONT - not both.

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎03-16-2019

Re: issues with using new HDA server /bridge mode - basically using own router question

Message 3 of 4
(134 Views)

thanks, yes we have fios tv along with the internet.  I fed the ethernet back to the router from the server because of it.

 

Of note, the server did correctly set up per an email from amahi

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎03-16-2019

Re: issues with using new HDA server /bridge mode - basically using own router question

Message 4 of 4
(119 Views)

i realized i did not address your comment. The moca if not plugged in gives an error.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.