×

Switch Account

Where is MLB HD?

Reply
Contributor longisland27
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎08-16-2008
Message 1 of 21
(13,699 Views)

From the beginning Verizon said that MLB Network was going to be on channles 86 and 586 (HD).  It has been a month since the network debut and we still have not seen MLB Network HD on 586.  Direct TV and Cable Companies have the channel in HD, why is it not on Verizon Fios. Will we be getting the channel or what?

20 REPLIES 20
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,175
Registered: ‎08-05-2008
Message 2 of 21
(13,617 Views)

Here is a quote from Verizon's Eric Rabe posted on the Verizon Policy blog (my bolding):

 

John,
We expect to begin offering MLB Network in HD on channel 586 around the start of spring training. We already offer MLB Network in standard definition on channel 86.
Eric

Posted by: Eric Rabe on January 21, 2009, 10:46 AM EST

__________________________________
Justin
Verizon FiOS TV, Internet, and phone
IMG 1.6.0, Build 06.89
Keller, TX 76248

Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 38
Registered: ‎01-02-2009
Message 3 of 21
(13,490 Views)

@Justin wrote:

Here is a quote from Verizon's Eric Rabe posted on the Verizon Policy blog (my bolding):

 

John,
We expect to begin offering MLB Network in HD on channel 586 around the start of spring training. We already offer MLB Network in standard definition on channel 86.
Eric

Posted by: Eric Rabe on January 21, 2009, 10:46 AM EST

__________________________________
Justin
Verizon FiOS TV, Internet, and phone
IMG 1.6.0, Build 06.89
Keller, TX 76248


 

 

I guess that means I'm stuck watching the Caribbean Series in SD.....bleah   Man Mad

Copper Contributor Emomina
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎02-20-2009
Message 4 of 21
(12,864 Views)
Well, Spring Training is well underway now and still no MLB Network HD,  I really really want this channel and I will go back to DirecTV to get it, any updates on when we will get it?
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 188
Registered: ‎08-04-2008
Message 5 of 21
(12,854 Views)

Emo-

 

VZ's Eric Rabe is now saying MLB Network in HD will be live by "Opening Day'...a bit of a backtrack.

Message Edited by psumatt on 02-20-2009 08:22 AM
Copper Contributor Emomina
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎02-20-2009
Message 6 of 21
(12,852 Views)
Thanks brother, that info puts me at ease. I am litterally chomping at the bit for some baseball. Opening Day can't get here soon enough!
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 188
Registered: ‎08-04-2008
Message 7 of 21
(12,625 Views)

It looks like the rollout of MLB HD started today.

 

Users in TX over on DSLReports.com are reporting seeing the channel live on 586 this morning.

Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,175
Registered: ‎08-05-2008
Message 8 of 21
(12,615 Views)

Yep, MLB HD is on in North Texas! Kinda funny though, it shows as channel WLTA not MLB in the Guide and says "Program information not available" right now. But at least its here!

 

__________________________________
Justin
Verizon FiOS TV, Internet, and phone
IMG 1.6.0, Build 06.89
Keller, TX 76248

Silver Contributor III
Silver Contributor III
Posts: 381
Registered: ‎09-01-2008
Message 9 of 21
(12,613 Views)

@Justin wrote:

Yep, MLB HD is on in North Texas! Kinda funny though, it shows as channel WLTA not MLB in the Guide and says "Program information not available" right now. But at least its here!

 

__________________________________
Justin
Verizon FiOS TV, Internet, and phone
IMG 1.6.0, Build 06.89
Keller, TX 76248


Golf Channel HD showed that once it went live in VHO3. It took a while to show GolfHD with program info. I don't know how long, since I checked for Golf HD, and saw that it was active, and then turned to another channel since it was early AM and I didn't need more bad swing thoughts in my head. When I tuned back in to Golf HD the program guide was up to date. 


Message Edited by Carl on 02-24-2009 09:02 AM
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,175
Registered: ‎08-05-2008
Message 10 of 21
(12,603 Views)

@Carl wrote:

Golf Channel HD showed that once it went live in VHO3. It took a while to show GolfHD with program info. I don't know how long, since I checked for Golf HD, and saw that it was active, and then turned to another channel since it was early AM and I didn't need more bad swing thoughts in my head. When I tuned back in to Golf HD the program guide was up to date. 


Well, I just checked again, and sure enough, it now shows MLB HD for the channel and the (often incorrect) guide data shows the same program as the SD channel does, so it didn't take very long. All is now good baseball-wise here in North Texas, except of course for our woeful Texas Rangers!

 

__________________________________
Justin
Verizon FiOS TV, Internet, and phone
IMG 1.6.0, Build 06.89
Keller, TX 76248

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.