×

Switch Account

1.6.1 audio issue

Reply
Highlighted
Gold Contributor IV
Gold Contributor IV
Posts: 1,340
Registered: ‎10-13-2008
Message 1 of 56
(17,384 Views)

for those who still have this issue and for those who have had the issue resolved please post the model info of your TV / and/or A/V receiver.

 

 

 

we need to determine the affected equipment
Message Edited by Techman28 on 01-23-2009 02:22 PM
55 REPLIES 55
Highlighted
Bronze Contributor I
Bronze Contributor I
Posts: 50
Registered: ‎11-10-2008
Message 2 of 56
(17,300 Views)
The problem seems to be resolved.  Sony 32XBR1 television and HT-CT100 Sony soundbar/receiver.  I reset my HDMI settings and so far, so good.
Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 37
Registered: ‎10-11-2008
Message 3 of 56
(17,249 Views)
are we talking about the a/v sync issues?
Highlighted
Gold Contributor IV
Gold Contributor IV
Posts: 1,340
Registered: ‎10-13-2008
Message 4 of 56
(17,080 Views)

basically tell us what your setup is if you got the 1.6.1 update and have lost your audio. Most of you have it resolved so please see my top post for additional info we need to determine the root cause

Highlighted
Copper Contributor freeridehero
Copper Contributor
Posts: 9
Registered: ‎09-17-2008
Message 5 of 56
(16,626 Views)

I thought my issue had fixed itself but it is back.  My DVR is a 7216, tv is Samsung 46a650 and the receiver is a Yamaha HTR-5760. Only the optical audio to the receiver is the problem.  HDMI to the TV works fine, although I don't use that audio.

 

Kris

Message Edited by freeridehero on 01-27-2009 09:06 AM
Highlighted
Silver Contributor III
Silver Contributor III
Posts: 428
Registered: ‎10-11-2008
Message 6 of 56
(16,459 Views)
Try going to menu - settings - audio Select Mono...Then select surround and see if it comes back
Highlighted
Gold Contributor IV
Gold Contributor IV
Posts: 1,340
Registered: ‎10-13-2008
Message 7 of 56
(16,158 Views)

Freeridehero,

 

what do you experience with listening to the sound through it.....Is it studdering, scratchy, no audio, all channels or specific channels...

 

let me know thanks 🙂

Copper Contributor freeridehero
Copper Contributor
Posts: 9
Registered: ‎09-17-2008
Message 8 of 56
(16,015 Views)
I would say it's stuttering, almost like a CD skipping.  Sometimes it works and sometimes it doesn't.  It was working fine for several days and then yesterday I turn on the STB and it had the problem.  I've unplugged the optical audio and am using the LR option.  I'll check it tonight and see what happens.
Highlighted
Copper Contributor Robert145
Copper Contributor
Posts: 10
Registered: ‎02-04-2009
Message 9 of 56
(15,949 Views)

I have a Sony Bravia KDL-46XBR6 HDTV and a matching Sony Bravia Surround System. Everything is HDMI.

The sound from programs frequenty drops in and out. I did a firmware upgrade on the TV which was posted

on the Sony site.

I too get the audio lag.
Message Edited by Robert145 on 02-04-2009 04:32 AM
Highlighted
Bronze Contributor I
Bronze Contributor I
Posts: 50
Registered: ‎11-10-2008
Message 10 of 56
(15,879 Views)

VOH13 

Sony 32XBR1

Sony HT-CT100 Soundbar/Receiver with 3 HDMI's and no component inputs

 

Problems with audio and video after 1.6.1 kept coming back.   I switched to component cables and optical audio about five days ago and have not had a single problem other than the picture is now somewhat softer than it was with HDMI and of course I now look at more cables hanging out the back.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.