×

Switch Account

Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

SOLVED
Reply
Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎09-07-2014

Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

Message 1 of 9
(5,452 Views)

Hi all,

 

Just wanted to put this out there.  Leaving the $50 equipment upgrade fee aside, is there any reason why I would NOT want to switch over from Legacy Equipment (7232 DVRS, 7100 STBs) to the new TV One boxes?

 

From my understanding, this won't affect my bill at all (My package would remain exactly the same), and equipment rental charges are basically the same.    So why would I NOT want to upgrade?

Appreciate any feedback, esp. from those who've made the switch!

Side/Related question -

(Note: I currently have Multi Room DVR on my existing package.   I would want Premium Multi Room DVR on my TV One equipment..  I wonder if this will be an added fee, and if so - how much.   Anyone know?).

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Gold Contributor VI Gold Contributor VI
Gold Contributor VI
Posts: 1,621
Registered: ‎12-02-2012

Re: Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

Message 6 of 9
(4,245 Views)

The new boxes are smaller and use less power.  The mini's are very small and silent.  The main box has a quiet fan.  They support 4K.  Mini's can connect by coax, Ethernet or WiFi.  The UI is faster.  The remote is Bluetooth, which is handy if you don't have line of site to the box.  Voice remote is okay, but not great.  The new remote has fewer buttons, which some people like and some hate.  Old remotes work just fine, too.

 

As other have pointed out, they don't have component video out; just HDMI and an adapter for composite.  If you've a really old TV this might be an issue.

 

No clock, either.

 

Recordings do not transfer from the old DVR to the new DVR; this is true for any DVR change, even if you replace one due to failure.  Some people use their DVR's for long term storage; for them any DVR change is very painful.  I suggest DVRs not be used for long term storage to avoid this issue.

I switched a few months ago when I added another STB to my home.  I stuck a mini to the back of a 40" TV with Velco; it works great!  The Bluetooth remote is handy here as there is no line of sight to the back of the TV.

Before I switched, we did some binge watching of DVR programs since I knew we'd loose them.

 

There is also a feature to save your recording schedule and settings "to the cloud."  They can then be restored when setting up the new box.  I wish I had seen that before I took out the old box.  It would have saved some time reloading the recording schedule.

 

I had the old "Multiroom DVR" with two tuners on the main box, 50 hours of storage, and no pause-live-TV on the other boxes.  This service is still available with the FiOS ONE boxes for the same cost.  For $5/mo more, you can get the premium DVR service that gives 200 hours of storage, up to six programs recording at once and pause-live-TV on the minis.  There is no difference in equipment, just what you pay.

This should help you decide if the $50 upgrade fee is worth it.  It was for me.

 

Enjoy.

 

View solution in original post

8 REPLIES 8
Highlighted
MVP MVP
MVP
Posts: 904
Registered: ‎12-06-2010

Re: Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

Message 2 of 9
(5,428 Views)

Limited outputs, one HDMI, one Composite, one optical. No 480 pass through, no native video pass through, only dolby 5.1 audio out regardless of source (unless you choose LPCM stereo). No display clock or channel, limited help from tech support.

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-22-2019

Re: Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

Message 3 of 9
(4,954 Views)

First the set box do not display the time.  They are cheap and the hdmi cord is super short.  Had I know I would not have switched.  The can’t find my DVr recordings.  Just a disaster.

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,864
Registered: ‎11-04-2008

Re: Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

Message 4 of 9
(4,854 Views)

Can always use existing HDMI cord.

Not sure what you mean they can't find DVR recordings.

Are you saying the ones from before you upgraded or once you have recorded on the new box, they can't be found?


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎01-10-2020

Re: Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

Message 5 of 9
(4,237 Views)

if u upgrade ur existing recordings on the dvr are lost. They don't switch over.

Highlighted
Gold Contributor VI Gold Contributor VI
Gold Contributor VI
Posts: 1,621
Registered: ‎12-02-2012

Re: Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

Message 6 of 9
(4,246 Views)

The new boxes are smaller and use less power.  The mini's are very small and silent.  The main box has a quiet fan.  They support 4K.  Mini's can connect by coax, Ethernet or WiFi.  The UI is faster.  The remote is Bluetooth, which is handy if you don't have line of site to the box.  Voice remote is okay, but not great.  The new remote has fewer buttons, which some people like and some hate.  Old remotes work just fine, too.

 

As other have pointed out, they don't have component video out; just HDMI and an adapter for composite.  If you've a really old TV this might be an issue.

 

No clock, either.

 

Recordings do not transfer from the old DVR to the new DVR; this is true for any DVR change, even if you replace one due to failure.  Some people use their DVR's for long term storage; for them any DVR change is very painful.  I suggest DVRs not be used for long term storage to avoid this issue.

I switched a few months ago when I added another STB to my home.  I stuck a mini to the back of a 40" TV with Velco; it works great!  The Bluetooth remote is handy here as there is no line of sight to the back of the TV.

Before I switched, we did some binge watching of DVR programs since I knew we'd loose them.

 

There is also a feature to save your recording schedule and settings "to the cloud."  They can then be restored when setting up the new box.  I wish I had seen that before I took out the old box.  It would have saved some time reloading the recording schedule.

 

I had the old "Multiroom DVR" with two tuners on the main box, 50 hours of storage, and no pause-live-TV on the other boxes.  This service is still available with the FiOS ONE boxes for the same cost.  For $5/mo more, you can get the premium DVR service that gives 200 hours of storage, up to six programs recording at once and pause-live-TV on the minis.  There is no difference in equipment, just what you pay.

This should help you decide if the $50 upgrade fee is worth it.  It was for me.

 

Enjoy.

 

View solution in original post

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎04-22-2013

Re: Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

Message 7 of 9
(4,093 Views)

The TV One box seems to have a much slower response to the new talking remote than the identical remote on one of the Mini boxes. Maybe the One has a slower cpu?

 

We're some of the folks who aren't thrilled with the new talking remotes versus the legacy 2-devices remotes. Specifically, we miss the one-button (*) on/off for closed captioning, and the one-button (#) for enlarging SD content to overscan to the top/side screen edges without shadowboxes.

 

For the closed captioning single-button deficiency on the new remote, you can talk to the new remote to ask for closed captioning to be turned on/off, but it takes a few seconds of "Processing..." before the One or the Mini reacts.

 

There's a "stretch" setting you can get to within a submenu, but that just eliminates the sides shadowbox with the corresponding distortion. Spent a long time with Support online, but there doesn't seem to be a workaround. You get the added benefits of the new talking remote and BlueTooth, or you can continue to use the old legacy 2-devices remote without BlueTooth (so you continue to need line-of-sight).

 

For the TV user that consumes old movies in SD (like those on TCM and other channels) and doesn't want to revert to smaller images with 4-sides shadowboxes, we've purchased a legacy 2-devices remote for the single-button (#) size function.

 

Of course, none of our needs may affect you, so as always, your mileage may vary. Cheers!

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎05-23-2020

Re: Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

Message 8 of 9
(1,854 Views)

We just switched to the new equipment this week and hooked it all up but we’re definitely missing the time display. Why In the world would they take away such a simple feature and seems most people are not happy with the time not displaying and yes was pretty mad when all my DVR’d shows were erased. The settings were still in place for future recordings but all the existing ones GONE! I’m sure they’re aware that this happens and didn’t even cross my mind to ask, since it was an upgrade! The company should be warning people when they sign up that all your existing shows will be deleted. My guess is that there probably have already been so many complaint calls surrounding this! Just frustrating! Other than that, no other complaints from me, thus far!

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎07-17-2020

Re: Any reason NOT to switch to FIOS TV ONE boxes?

Message 9 of 9
(664 Views)

If you were the designer, where would you put the clock? The new boxes are too small for a meaningful display. 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.