quick menu

Audio and Video out of sync

Audio and Video out of sync

Reply
Contributor Lcer
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-01-2017
Message 21 of 46
(3,451 Views)

Have  you tired this - it worked for me.

 

 

1) Press the green "D" key on the remote for 10 seconds

2) A white menu will appear, go to "02 User Settings"

3) Scroll down to "Additoinal HDMI Settings"

4) Scroll down to "Audio Output", arrow right until you see "L-PCM"

5) Exit out of the menu and you're done

Contributor gramercyfios
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎01-09-2018
Message 22 of 46
(3,450 Views)

This has also been a problem for me since I've had fios.  They sent me a new box and it did not solve the problem at all.  Am calling customer support today and if this is not addressed I will be demanding a discount on my bill because this is ridiculous. 

Contributor skrapFios
Contributor
Posts: 6
Registered: ‎11-21-2017
Message 23 of 46
(3,422 Views)

Going into that menu (long press D) and setting the "L-PCM" as suggested above doesn't work and/or was just temporary like changing the channel or stop/start the recording

Contributor JimDee
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-12-2011
Message 24 of 46
(3,351 Views)

I also have this problem since November 2017. Have called support three times. Yesterday I was chatting with a tech and was told this is related to the cable box not processing HDMI properly and that I should try hooking up the cable box using the Component connection (i.e. red/blue/green plus red/white in back of cable box) instead of HDMI. Has anyone else heard this? Is everone having trouble using HDMI? I'd be interested in knowing before I change my connecetion to my TV.

Contributor TGagle
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎12-06-2017
Message 25 of 46
(3,336 Views)

Don't bother.

I have several set top boxes.

I have both HDMI and Component.

This occurs on all types of connections.

I have tried all suggestions. Most suggestions work, but only as a temporary fix.

The easiest fix is channel up and down. This is not really a fix.

Contributor JimDee
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-12-2011
Message 26 of 46
(3,290 Views)

I suspected as much. It seems like Verizon doesn't have an answer and is just coming up with random ideas to stall.  I hope they figure it out soon.

Contributor bigdrop
Contributor
Posts: 5
Registered: ‎05-10-2015
Message 27 of 46
(3,257 Views)

This has been an issue since late October without a fix.  Along with an even more significant issue of powering on the cable box  I am sick of hearing there will be a January fix.  

Contributor VZretiree-
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎01-14-2018
Message 28 of 46
(3,184 Views)

Well, I have tried EVERYTHING...Resetting, powering off...everything, that is, which is posted in this discussion. Nothing works to fix the out of sync voice and picture. Also the debugging remedy does not correct for freezing channels, or channels that refuse to launch.  So, what's up with that "fix" promised US for January???  Today is the 14th...hopefully we'll have an update by MLK day. I have a major problem in calling for tech support...most often they tell you to just repeat the things you have already done and waste at least 30 minutes before they push you up to 2nd tier support. Hey Verizon...GET THIS FIXED!!! PLEASE Don't make me go back to OPTIMUM! 

Copper Contributor GaryPSU
Copper Contributor
Posts: 22
Registered: ‎01-27-2009
Message 29 of 46
(3,162 Views)

Me too!

MVP CRobGauth MVP
MVP
Posts: 7,219
Registered: ‎11-04-2008
Message 30 of 46
(3,120 Views)

It has been reported that latest software release fixes this issue.

Last group of customers to get it this Fri.

Anyone on version 4.8 still seeing the issue?


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.

My Fios App
Fios TV App
Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
 

My Verizon

  • Add or Change Plan
  • Suspend My Service
  • Apps

Support

Watch Fios