Accessibility Resource Center Skip to main content
Get gifts fast with In-Store & Curbside Pickup or same-day delivery.

Currently Unavailable and 7-8 sec double recordings of shows

Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-11-2009

Currently Unavailable and 7-8 sec double recordings of shows

Message 1 of 5
(5,259 Views)

What is up with this? I had DirecTV for years and they had issues with their DVRs especially once they ditched TiVo and started using their own but I've very rarely had any channels unavailable.

 

And is this issue tied into the double 7-8 second recordings of the same show?

 

Any advice from any verizon techs or anyone who had had these issues? I've had this install since the first part of February and I'm getting pretty frustrated. I'd much rather get some answers here since I don't think I'll get much help with CSRs...

 

Thanks in advance.

4 REPLIES 4
Highlighted
Silver Contributor III
Silver Contributor III
Posts: 398
Registered: ‎10-09-2008

Re: Currently Unavailable and 7-8 sec double recordings of shows

Message 2 of 5
(5,252 Views)
You need to call tech support to have your programming refreshed, otherwise, unplugging your DVR for about a minute, then plugging back in will work.   The 'currently unavailable' issue may be caused by the HDMI handshake issue, which would also be cleared-up by the program refresh via tech support, but you may actually need to change to component cables instead of HDMI cable.   What type of TV is it ?
cjacobs001
Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 41
Registered: ‎11-12-2008

Re: Currently Unavailable and 7-8 sec double recordings of shows

Message 3 of 5
(5,233 Views)

If this issue SUDDENLY showed up and you didn't change any of your hardware (wires, TVs etc.), it has NOTHING to do with your wiring. I have (or had) the same issue after months of uninterrupted recording and channel availability and didn't change ANY wires. I even switched from HDMI to component but that - as expected - didn't solve the problem. Now, over the last couple of days, it's working again - I don't know why?!

 

I thought I would have to wait until the 1.6.2 firmware update in my area but I'm still on 1.6.0 - according to my DVR.

 

In most cases, the problem you described is a known firmware-issue that should be resolved with the currently outrolled update to 1.6.2. If your system worked before, there is NO NEED to change a single wire!

Message Edited by FloridaFiOS on 03-22-2009 09:33 PM
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎02-11-2009

Re: Currently Unavailable and 7-8 sec double recordings of shows

Message 4 of 5
(5,191 Views)

The television is a Samsung - can't recall model number off the top of my head and honestly it's too big to move and look - it's a 32" but it's huge. It's about 2 years old, an HD "monitor" and the DVR is connected via component cables due to lack of HDMI ports, so I don't beleive it's an HDMI handshake issue. I did unplug the DVR for about a minute and so far so good but I'm not holding my breath.

 

This issue has been occuring for about three weeks now - gradually. It would do a 7-8 second double recording once in a while and once in a while we'd notice a channel would be currently unavailable. It was much more frequent but since I unplugged the DVR and reconnected it the issue has not reappeared. No wiring has been changed from the initial install and my DVR is on 1.6.0 firmware as well.

 

Hopefully this new firmware I've been hearing about will work... I have no issues with the internet or phone part at all and other than the flaky DVR I've had no issues with the TV.

Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 41
Registered: ‎11-12-2008

Re: Currently Unavailable and 7-8 sec double recordings of shows

Message 5 of 5
(5,184 Views)

Yes, that should be the common 1.6.0 firmware issue - the same problem I had (still don't know why it's gone now but I'm certainly happy it is..).

 

When I had the problem, unplugging and plugging back in didn't help much - it only made it possible to watch the channel that was previously "unavailable". As soon as I switched the channel, I had the same issue - "currently unavailable".

 

But based on other users who already got the 1.6.2 update, this problem will be solved.

Message Edited by FloridaFiOS on 03-23-2009 08:37 PM
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.