×

Switch Account

DVR Recording Skips (Pixelation Blurs)

DVR Recording Skips (Pixelation Blurs)

Reply
Highlighted
Contributor Dlmc9
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-09-2012
Message 1 of 11
(12,196 Views)

For some reason now everytime I watch a recorded show or movie on my Multi-Room DVR box I'll see random skips in the show. The sound will cut out randomly as well and there will be small to medium sized chunks of the screen that loses its pixelation.


At first I thought it was only on TV shows I was recording recently and then I went back and watched shows I recorded over a month ago and it was now happening on those as well. And this problem does not occur at all during live TV or On Demand. Both of those are fine like usual. It only occurs on recorded things.

 

I'm just not sure what to do about this. I've reset my router and all of my set top boxes including the main Multi-Room DVR and it hasn't helped at all. This has been going on for two days now. I'm not sure if the fact that we had a rather big thunderstorm here two days ago has something to do with it or not. But it could be a possibility..

 

Has anyone had this problem and is there a fix for it or should I return my DVR and/or set up boxes to Verizon for an exchange of new ones? =\

10 REPLIES 10
Highlighted
Copper Contributor jellydiamond
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-09-2012
Message 2 of 11
(12,182 Views)

We have had this problem for longer than I'd like to admit that I've been dealing with it. I've had to switch boxes several times per their insistence and they've yet to send anyone out to check the line. I've written multiple complanits about it and at first they wanted me to call when it happens...but like you say- it's SO often and random. Used to lock up or freeze on current screen for as long as 10 min. but now just drops sound, or skips ahead a frame or two- and or pixelates. It's enough to make you insane as you miss the big punch line, or the most important info on a thriller or drama...I'm frankly sick of it and if they won't fix it with this next request we are finally changing service as our 2 yrs are up. It's VERY good to know however that we are not the only ones as they never admit to that being brought up before! As I say however, it's not only on live TV, but recorded shows on the DVR, and we finally rented a movie from on Demand and it even happened on THAT! ?? Wish I could help but thought it would help to know you are not the only one! BTW it didn't fix anything when we went through the extreme hassle of switching out the box (we only have one and one TV) at least twice!

Highlighted
Contributor nikog
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-11-2012
Message 3 of 11
(12,155 Views)

OMG- why am I paying over $200 for this crappy service.  I can't fathom how a multi-billion company like Verizon relies on community forums for customers to help other customers!!!!!  I agree with other posts that we should be getting paid to deal with all these issues. I've been a Verizon fios customer for 5 yrs--at the beginning all was well now forget about it!!!!! For the past 1 1/2 yrs it's gone from BAD to WORST and when they "upgraded" the system this year they should had said "DOWNGRADE"  I've had issues since last April with my STB and Multiroom dvr. Pixelation issues, picture freezing, audio breaking up-- I have 2 DVR's and I can only retrieve from one & the other is always giving me a problem. Have to keep refeshing devices but I still cannot retrieve my programs--get error messages as if program has been deleted, won't play or respond    to remote commands.  Been there done that with all the HOME AGENT crap. Changed remote batteries.  Have called hundreds of time just to get switched around & have to keep repeating the problems.  Forget trying to reason with those cust service reps--they want to send signals to reset (just to pretend they r doing something) when you've done all u can do to reset (router reset, stb reset, auto correct, multiroom reset etc, etc) what is their stupid signal going to do that all i just did hasn't fixed the prob??? Have had so many replacement stb and dvr's i lost count--seriously thinking of dropping the service and going back to CABLEVISION--at least with them I can actually go see a REAL PERSON and I had them for yrs b4 FIOS came out and I sure don't remember having issues to the extent I have with FIos.

And to add insult to injury I just bought their "BEST" 4GLTE Razr Maxx--4G connection under a sec--another joke. As much as they hype they have the fastest connection in so many places **bleep** & again I have to pay for this service." Un freakin believable"

Highlighted
Contributor Dlmc9
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-09-2012
Message 4 of 11
(12,137 Views)

See this is weird. You guys are saying this problem occurs for you on Live TV AND on On Demand programs. For me its ONLY happening on DVR recorded shows. Even ones I had recorded up to a month ago that never had the problem until 5 days ago.

 

 

And like you said. It happens so much and it may only be for a split second but its enough to be extremely bothersome and you miss the punchline of jokes or miss extreme moments in just those split seconds. I counted how many times it occured for me during one episode of Doctor Who. Or I should say I tried to count, I lost track after 75 times. It's driving me insane and I REALLY don't want to have to send my boxes back, I just got a new one from them for another problem this month as is.

Contributor Dlmc9
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-09-2012
Message 5 of 11
(12,099 Views)

bump

Highlighted
Contributor Drain
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-24-2013
Message 6 of 11
(11,009 Views)

Wow I found this via google, and I'm having the EXACT same issue as the OP of this thread. I don't know what to do!

Highlighted
Silver Contributor II
Silver Contributor II
Posts: 333
Registered: ‎02-14-2012
Message 7 of 11
(10,977 Views)

It seems even after a year it's still going on. Has to be a firmware issue.

I experience it randomly on recorded shows on my 7232. If I rewind the part that gets messed up and replay it, it works fine. If it's not a firmware issue it must be something to do with the hard drives.

I don't experience it on my other 7216 dvr though so who knows.

 

Highlighted
Contributor Sledpusher
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎04-13-2013
Message 8 of 11
(10,667 Views)
Did this ever get fixed for you? Mine does the skipping thing like yours did and only when watching recorded programs. It does it the most when accessing the remote DVR programming from a different room. It is driving us insane and I too have reset all my equipment with no improvement. I need a solution for this and don't want to spend hours on the phone with verizon to get the run around from people sending signals to my equipment to reset it. I have done all that already.
Highlighted
Contributor Sledpusher
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎04-13-2013
Message 9 of 11
(10,664 Views)
Something else I should add. My Fios TV boxes are hooked up via the moca cable connection coming from the ONT and my Fios router has this cable connection as well. The tech also enabled my Ethernet jack which also goes to the router. Could the way these are connected be causing my problems? I can remove the Ethernet from the verizon router and run it to a different router for IP address assignment. From what I understand the boxes should still work fine since they operate on the moca standard and require it for the guide data. But does the Ethernet connection from the ONT have to be connected to the verizon router?
Highlighted
Contributor pixilation123
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎06-10-2014
Message 10 of 11
(9,995 Views)

I have been experiencing this issue for about 6 months. I am unable to watch anything On Demand or record anything without gaps in picture and sound every minute or so lasting about 10 seconds. I have had several frustrating phones sessions with Technical Support, have unplugged, rebooted, unscrewed and secured every possible connection...all a complete waste of time. I am paying a lot of money for premium services I am not receiving. I see from other posts that it just seems Verizon is unwilling to find the root cause of these issues. I see people have returned boxes and had re-wiring done, with no resolution. That should tell Verizon there is a more intrinsic issue. I was told after my last fruitless attempt for resolution that if I wanted a technician to come out, it would cost 96 dollars plus 40+ dollars every half an hour. Sorry, that is ridiculous and as a matter of principle I will not be doing that. You would think they would want to provide good service so you continue to use their services?  it is time to go back to basic cable with another provider and buy myself Blue Ray and a subscription to Netflix.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.