Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

DVR STB will not hold the display of the time of day.

SOLVED
Reply
gbochanski
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-17-2010

DVR STB will not hold the display of the time of day.

Message 1 of 7
(11,287 Views)

I am new to FIOS.  I have a DVR Set Top Box for my HD TV.  I prefer to see the time of day displayed.  I set this option in Menu/Settings/Set Top/Display and it works OK UNTIL you change the channel.  Then it displays the new channel and DOES NOT revert back to the time of day as it is supposed to do.

 

Called Verizon.  They reset the box.  It worked OK for about 30 minutes then went back to the same problem.  I don't want them to reset it again because when they did it wiped all of my favorites.

 

Any solutions will be greatly appreciated.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
tsauter
Silver Contributor II
Silver Contributor II
Posts: 372
Registered: ‎09-15-2009

Re: DVR STB will not hold the display of the time of day.

Message 3 of 7
(11,238 Views)

Try rebooting the STB and then change the clock setting and change it back. That worked for me when i had this issue. I have seen this reported a couple of times and most of the time if this fix didnt work, the issue resolved itself within a couple of days.

 

Also, it should be noted that with the 1.7IMG release they changed the way the front display functioned. It now changes to show the channel number at every program change and then reverts back to showing the clock after about 2 minutes.



"If your problem has been solved, please mark it as such. Don't forget to hand out your Kudos!"

View solution in original post

6 REPLIES 6
thiswateredone
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎07-07-2009

Re: DVR STB will not hold the display of the time of day.

Message 2 of 7
(11,261 Views)

I'm having this same issue with my non-DVR HD-STB.  It was working fine up unitl the recent power outage.  I tried resetting it, works for a bit, then gets "stuck" on the channel number instead of the time.

tsauter
Silver Contributor II
Silver Contributor II
Posts: 372
Registered: ‎09-15-2009

Re: DVR STB will not hold the display of the time of day.

Message 3 of 7
(11,239 Views)

Try rebooting the STB and then change the clock setting and change it back. That worked for me when i had this issue. I have seen this reported a couple of times and most of the time if this fix didnt work, the issue resolved itself within a couple of days.

 

Also, it should be noted that with the 1.7IMG release they changed the way the front display functioned. It now changes to show the channel number at every program change and then reverts back to showing the clock after about 2 minutes.



"If your problem has been solved, please mark it as such. Don't forget to hand out your Kudos!"

View solution in original post

gbochanski
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-17-2010

Re: DVR STB will not hold the display of the time of day.

Message 4 of 7
(11,182 Views)

FIXED!!!  Rebooted STB and reset to show time.  Thanks to all.

bg5150bg
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-27-2010

Re: DVR STB will not hold the display of the time of day.

Message 5 of 7
(10,917 Views)

How do you REBOOT the STB?

 

I am having the same problem, and going through the menu and changing it there doesn't help--it changes it right away, but stops working when I change the channel.

gbochanski
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-17-2010

Re: DVR STB will not hold the display of the time of day.

Message 6 of 7
(10,906 Views)

Hi BG:

 

Try this- it worked for me.

 

Start VZ In Home Agent (If you don't have it get it from the Verizon website.

 

Go to TV Section

Click on "Quick fixes for TV"

Click on Auto Fix My Set Top Boxes

Select the box that's the problem and select reboot.

 

 

Hope this helps.

 

gb

Justin
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,173
Registered: ‎08-05-2008

Re: DVR STB will not hold the display of the time of day.

Message 7 of 7
(10,899 Views)

 


@bg5150bg wrote:

How do you REBOOT the STB?

 

I am having the same problem, and going through the menu and changing it there doesn't help--it changes it right away, but stops working when I change the channel.


There is no need for to download and install the In-Home Agent program on a PC. Instead, on the STB, just go to:

 

Menu ==> Help ==> In-Home Agent ==> Reboot STB

 

Or just pull the STB power plug for 10-20 seconds and then plut it back in.

 

__________________________________
Justin
Verizon FiOS TV, Internet, and phone
QIP6416-P1, IMG 1.7C, Build 09.83
Keller, TX 76248

 

 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.