×

Switch Account

DVR box missing presses from remote...

DVR box missing presses from remote...

Reply
Copper Contributor ak
Copper Contributor
Posts: 28
Registered: ‎10-10-2008
Message 1 of 23
(15,432 Views)

This has been occuring before and after the 1.6 upgrade.  Thought I would ask if others experience the same thing or maybe I just have bad hardware (a commonplace thing it seems by this board).

 

On my DVR (with home media option) if I channel surf it often seems to miss button presses from the remote.  The red LED does blink, but the box doesn't change channel, or go to the next screen, or whatever function I just pressed.  I then press it again and it usually works fine.  This doesn't happen with every press, but often enough to be terribly annoying.

 

On my HD box without DVR it never misses a keypress...works the way you would expect it to.

 

I have swapped remotes and the problem stays with the DVR.

 

Is this a normal issue that everyone is dealing with?

 

Thanks!

 

-ak

22 REPLIES 22
Copper Contributor generet
Copper Contributor
Posts: 13
Registered: ‎09-08-2008
Message 2 of 23
(15,329 Views)
Wether the box is with or without DVR, time delay or non-responsiveness to remote is a known Verizon problem. I don't think it's restricted to what version you may be running, they just need to write a fix to improve remote response. I notice it when I am using the search function and surf titles and scroll - I'll get no response and then 3/4 will quickly occur. Just have to deal with it for now.     
Copper Contributor ak
Copper Contributor
Posts: 28
Registered: ‎10-10-2008
Message 3 of 23
(15,278 Views)

Thanks for the reply generet.  I need to revise my description of the problem a little.  I was feeling more frustrated with the problem so I moved the box closer to the TV so I could see the red LED that lights up when receiving an IR signal and the TV itself.  Ends up when it misses key presses the LED does NOT light up.  It happens ~ 1 in 8 presses when pushing the button quickly.  (For example, pressing the channel up button repeatedly.)  If I do the same action by using the channel up button on the box itself, it is fast and never misses a keypress.  If I do the same action on my non-DVR box, its fast and never misses a keypress.

 

Anyone see this issue before?  (If it matters....I have a 6414.)

 

Thanks

 

-ak

Silver Contributor IV
Silver Contributor IV
Posts: 1,426
Registered: ‎08-05-2008
Message 4 of 23
(15,280 Views)
It happens to me quite often too. My wife complained about it the other day also.
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 5,175
Registered: ‎08-05-2008
Message 5 of 23
(15,245 Views)

ak,

 

Yep, ever since I got FiOS TV 3 years ago. For some reason the 6416 DVR is far more sensitive than my 2500 SD STBs to where the remote is aimed. I have moved remotes around just to see if it was the remote, nope, they all work great on the SD boxes, terrible on the DVR. One thing I have found is that if I turn the remote 90 degrees either way, it seems to improve operation, I have no idea why.

 

I guess I have just learned to live with it. Since my wife has an SD box on her TV, no complaints from that part of the house!

 

Justin
Verizon FiOS TV, Internet, and phone
IMG 1.5.0
Keller, TX

Highlighted
Copper Contributor ak
Copper Contributor
Posts: 28
Registered: ‎10-10-2008
Message 6 of 23
(15,221 Views)

Thanks for the replies.....

 

Kinda sucks to pay more for some very cool tech only to have something so simple be a common problem.  I did try different angles, and also held the remote right up to the window on the front of the box.  No improvment.  It just seems that the box "stops listening" for a moment when you send commands quickly to the box.

 

Anyone with the newer box (7xxx) have this problem as well?

 

-ak

Gold Contributor III
Gold Contributor III
Posts: 2,325
Registered: ‎08-05-2008
Message 7 of 23
(15,194 Views)

@ak wrote:

Thanks for the replies.....

 

Kinda sucks to pay more for some very cool tech only to have something so simple be a common problem.  I did try different angles, and also held the remote right up to the window on the front of the box.  No improvment.  It just seems that the box "stops listening" for a moment when you send commands quickly to the box.

 

Anyone with the newer box (7xxx) have this problem as well?

 

-ak


Probably (and this is conjecture) overflows the IR receive buffer and has to wait to recognize more button pushes.  Supposedly the 72xx series has a faster processor and maybe it will be able to handle the "fast" pushes better - again just conjecture on my part (still using an old 6416-2).

If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Copper Contributor GPGG
Copper Contributor
Posts: 22
Registered: ‎10-15-2008
Message 8 of 23
(15,191 Views)
I don't have the 1.6 update but I am experiencing this same issue.  This issue is only with the DVR not the the HD STB
Copper Contributor ak
Copper Contributor
Posts: 28
Registered: ‎10-10-2008
Message 9 of 23
(15,178 Views)

GPGG...

 

  Happened before and after 1.6 for me.  I only had 1.5 for about 10 days before the update.  I can also confirm that its only on the DVR unit.  The HD box on my other TV works perfectly.

 

  I'm getting close to calling about it.

 

-ak

Silver Contributor V
Silver Contributor V
Posts: 1,340
Registered: ‎10-13-2008
Message 10 of 23
(15,132 Views)

ok guys we have found the problem and are currently speaking with Motorola regarding this issue

 

Motorola is testing the IR chip for specification performance.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.



Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.