×

Switch Account

DVR doesn't record/forgets series programs

DVR doesn't record/forgets series programs

Reply
Highlighted
Contributor cmayer30
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-20-2016
Message 1 of 7
(3,127 Views)

I have been having an issue recording first run shows of series that are programmed on my dvr. for example i'll check my dvr in the morning and see a show is scheduled to record at 8pm and when i go to watch it later that night it's like the dvr forgot to record it. is there anyway to fix this? i've tried resetting the box and it fixes itself for a few days and then it happens again. 

6 REPLIES 6
Highlighted
Gold Contributor V Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 1,379
Registered: ‎05-16-2009
Message 2 of 7
(3,108 Views)

NEED MORE EQUIPMENT INFO

so someone can help you

 

Set Top Box ?

DVR ?

 

 

Tom
QIP 7100 1,Bose SOLO,QIP 7216 P2, iPad 2 WiFi,iPhone SE
Highlighted
Contributor cmayer30
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-20-2016
Message 3 of 7
(3,102 Views)

i believe it's the arris vms 1100 dvr and set top boxes

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,761
Registered: ‎11-04-2008
Message 4 of 7
(3,093 Views)

This is a known issue.

Only way to correct a seires once it has that problem is to delete and re-add or selct modify series. Make no changes and hit save.

Verizon has stated they know of the problem but as of yet do not have a date to deploy a fix.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Contributor asg123
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-20-2016
Message 5 of 7
(3,057 Views)

I've had the same problem for weeks.  At first they told me it was impossible and replaced the box.  Just today they admitted it was an issue and would deploy a solution, but when I asked when I was told that was beyond the scope of their service and they closed my ticket.  Awful service and in my opinion saying to just keep resetting the series recordings is a joke.  So,frustrated.  Wondering if their poor service is due to the strike or if they are always this unhelpful and uncaring.

Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 28
Registered: ‎06-30-2010
Message 6 of 7
(3,052 Views)

We're having the same problem. It happened again tonight. This is ridiculous. 

Highlighted
Copper Contributor CDOsr
Copper Contributor
Posts: 18
Registered: ‎04-21-2016
Message 7 of 7
(2,995 Views)

Another way to get them back in the "scheduled" list is to force a reboot of the Media Server STB.  "Main Menu -> Customer Support -> Top Support Tools -> Reboot STB".  After reboot, the box apparently rescans the guide and will re-discover the missing scheduled recordings.

 

Not an idea solution, having a fix would be that, but at least you don't have to fiddle with each and every series affected, just force reboot the box.  This has worked for me several times.  If fact, I've gotten into the habit of rebooting the box before going to bed.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.