Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you switch and bring your phone.

FIOS DVR External Hard Drive

Reply
armond_in_nj
Gold Contributor IV
Gold Contributor IV
Posts: 1,416
Registered: ‎04-10-2012

Re: FIOS DVR External Hard Drive

Message 21 of 40
(6,142 Views)

lasagna wrote: "I am using a Fantom GreenDrive 2TB eSATA drive for my external storage. No problems. It would appear that just about any eSATA drive as long as it supports the up to 1500 Mbit/s eSATA interface spec will work."

 

I am interested in your comment because Western Digital is proving to be something of an elusive supplier.  Which particular model Fantom drive are you using, and in general what are the specifications I should consider in choosing an external drive?  Not sure I understand the "doesn't go to sleep" thing, etc.  Thanks.

dave350x
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 9
Registered: ‎02-21-2012

Re: FIOS DVR External Hard Drive

Message 22 of 40
(6,125 Views)

Just an FYI.....you can buy the 1T external drive direct from WD.  I bought one 2 weeks ago, works perfect without one issue.  Go the WD website and select the WD Store top right corner.  $129.99 with free shipping.

DannyRo
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-16-2012

Re: FIOS DVR External Hard Drive

Message 23 of 40
(6,102 Views)

@dave350x wrote:

Just an FYI.....you can buy the 1T external drive direct from WD.  I bought one 2 weeks ago, works perfect without one issue.  Go the WD website and select the WD Store top right corner.  $129.99 with free shipping.


I couldn't find the 129.99 ESata drive in the WD store as you mentioned.  Do you have the model number?

armond_in_nj
Gold Contributor IV
Gold Contributor IV
Posts: 1,416
Registered: ‎04-10-2012

Re: FIOS DVR External Hard Drive

Message 24 of 40
(6,096 Views)

I have made three attempts to order from WD, and in each case the order has be trashed for reasons I cannot determine.  I used three different (100% valid) credit cards, but so far I have not had any sort of reasonable interaction with WD.  Whatsis?

DannyRo
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-16-2012

Re: FIOS DVR External Hard Drive

Message 25 of 40
(6,093 Views)
I think I'm just going with the Fantom drive
dave350x
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 9
Registered: ‎02-21-2012

Re: FIOS DVR External Hard Drive

Message 26 of 40
(6,068 Views)
DannyRo
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-16-2012

Re: FIOS DVR External Hard Drive

Message 27 of 40
(6,048 Views)

@dave350x wrote:

You can try this link.

 

http://store.westerndigital.com/store/wdus/en_US/pd/productID.220190900/parid.13092400/catid.1309460...


Thanks that worked!  I also used WDCARES promo code for $15 off.  Thanks again!

dzhou1988
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎03-08-2010

Re: FIOS DVR External Hard Drive

Message 28 of 40
(6,024 Views)

Thanks for the pointer (and the digital coupon), both worked. Ordered one.

MacMook
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎05-15-2012

Re: FIOS DVR External Hard Drive

Message 29 of 40
(5,775 Views)

I bought an off the shelf G-Drive (Hitachi) eSATA, 2TB drive at Best Buy.

 

I reformatted it FAT(MBR) from my Mac.  I plugged it in, but the Motorola QIP7232-2 didn't see it.  The "enable" storage function kept returning a "cannot contact server" message.

 

Verizon walked me through the menu / customer service / agent / fix DVR/STB function and after the reboot my eSATA drive is online.  Both drives show on the DVR status entry.

 

I do have 1 question about storage management.  I had deleted data from my in-DVR drive to make room last week so it is 88% full.  The external drive shows 100% free.  I see no way to stipulate where to store new recordings.  Does the internal drive fill and the DVR automatically roll over to external storage?

 

Thanks,

 

Alex

DannyRo
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-16-2012

Re: FIOS DVR External Hard Drive

Message 30 of 40
(5,764 Views)
I believe it fills up the external drive first by default. Also if you get a new dvr box the shows on the external are not transferable.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title