×

Switch Account

Fios TV One Remote Input Button to Control Reciever Input

Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-15-2020

Fios TV One Remote Input Button to Control Reciever Input

Message 1 of 6
(447 Views)

Does the Fios TV One remote Input button always control the input of the TV? I can't find any way to change its function, even manually. I can control the volume on the receiver just fine. Surely I'm not the only one who sends all inputs to an AV receiver and then sends the output to the TV. I want to control the input on the receiver with the Fios remote so I can put the receiver remote away.

5 REPLIES 5
Highlighted
Gold Contributor I Gold Contributor I
Gold Contributor I
Posts: 915
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fios TV One Remote Input Button to Control Reciever Input

Message 2 of 6
(406 Views)

@LevelLight wrote:

Does the Fios TV One remote Input button always control the input of the TV? I can't find any way to change its function, even manually. I can control the volume on the receiver just fine. Surely I'm not the only one who sends all inputs to an AV receiver and then sends the output to the TV. I want to control the input on the receiver with the Fios remote so I can put the receiver remote away.


As I recall, some remote functions are bonded to specific devices, like the input function is bonded only to the TV. Otherwise you'd have to program each button for each device individually. It would be nice to be able to chose, but I don't think the option is there.

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-15-2020

Re: Fios TV One Remote Input Button to Control Reciever Input

Message 3 of 6
(379 Views)

It also appears that the power button turns on the TV, receiver, and Fios One but it only turns off the TV and Fios One. Someone didn't think this remote through.

Highlighted
Gold Contributor I Gold Contributor I
Gold Contributor I
Posts: 915
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fios TV One Remote Input Button to Control Reciever Input

Message 4 of 6
(328 Views)

@LevelLight wrote:

It also appears that the power button turns on the TV, receiver, and Fios One but it only turns off the TV and Fios One. Someone didn't think this remote through.


First, do you have video input control on in the Fios box menu? If so turn it off. Then check the TV and receiver to see if CEC is enabled in both. That should allow the TV power to turn the receiver on and off.

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-15-2020

Re: Fios TV One Remote Input Button to Control Reciever Input

Message 5 of 6
(263 Views)

CEC is a way to get it done but if Verizon is going to automatically configure the remote to turn receivers on with IR, it should also turn them off.

Highlighted
Gold Contributor I Gold Contributor I
Gold Contributor I
Posts: 915
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fios TV One Remote Input Button to Control Reciever Input

Message 6 of 6
(255 Views)

@LevelLight wrote:

CEC is a way to get it done but if Verizon is going to automatically configure the remote to turn receivers on with IR, it should also turn them off.


Problem is some receivers require 2 different commands for on and off, while others use the same command. Apparently the Fios remote only has one power command embedded for the receivers, which is why you need to rely on CEC to do it. Drop these folks a line asking if they can get development to look into the issue:

https://www.dslreports.com/forum/vzdirect

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.