Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

Fios TV One, no sound from sound bar

SOLVED
Reply
MGreene111
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-18-2018

Fios TV One, no sound from sound bar

Message 1 of 8
(29,815 Views)

I am having the same problem with my new FIOS TVOne unit. My mini TVOne box is connected to the Samsung Q7CnTV with HDMI and the TV is connected to the Polk Audio surroundbar 5000 with an Optical cable.

 

I get sound from the soundbar at the time of the Quantum TV setup and it sounds wonderful, but no sound from the new Media Server DVR after I set up the set-top box connection.  FIOS works through the TV speakers. Another strange thing is that the soundbar works with Youtube through the smart hub app.

 

Please help!!!!

 

(FYI - My old verizon DVR box works with the soundbar using the same connections).

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
clem53
MVP MVP
MVP
Posts: 1,428
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fios TV One, no sound from sound bar

Message 2 of 8
(29,909 Views)

Get your remote and go to STB. Push power off on STB and quickly press "OK" twice on remote. You should see b&w menu page. Hit left arrow on center of remote until you see 4 menu options, choose user menu. Go to additional HDMI settings, choose audio, switch to LPCM, exit out of menu. Turn box back on, you should have sound.

View solution in original post

7 REPLIES 7
clem53
MVP MVP
MVP
Posts: 1,428
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fios TV One, no sound from sound bar

Message 2 of 8
(29,910 Views)

Get your remote and go to STB. Push power off on STB and quickly press "OK" twice on remote. You should see b&w menu page. Hit left arrow on center of remote until you see 4 menu options, choose user menu. Go to additional HDMI settings, choose audio, switch to LPCM, exit out of menu. Turn box back on, you should have sound.

View solution in original post

WalkerBoh
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-06-2017

Re: Fios TV One, no sound from sound bar

Message 3 of 8
(28,305 Views)

From https://www.verizon.com/support/residential/tv/equipment/remote-control

Steps to control your TV or Audio using your Fios TV Voice Remote.

After you’ve paired your Fios TV Voice Remote to your set top box, HDMI-connected TVs and Audio systems should automatically be detected and be controlled by your Fios TV Voice Remote.

  1. Go to Menu > Settings > Voice control > Fios TV Voice Remote > Program Voice Remote > Automatic Setup
    1. Once the automatic setup completes you’ll see a “Success” message in the top right of the TV screen,
    2. If this does not work for you, please skip to step 2.
  2. Go to Menu > Settings > Voice control > Fios TV Voice Remote > Program Voice Remote > Manual Setup
    1. Select your TV or Receiver Brand and Model and follow the steps,
    2. You will see a “Success” message in the top right of the TV screen when the setup is complete.

 

Beach26
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎01-31-2019

Re: Fios TV One, no sound from sound bar

Message 4 of 8
(27,567 Views)

Worked perfectly! Thx!

MoeLarryCurly
Contributor
Contributor
Posts: 5
Registered: ‎10-23-2019

Re: Fios TV One, no sound from sound bar

Message 5 of 8
(24,343 Views)

Does not work.  I have the same setup.

RM2
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎10-23-2019

Re: Fios TV One, no sound from sound bar

Message 6 of 8
(24,321 Views)

neither of the above solutions worked for me...  Sharp TV w/ Samsung sound bar connected via digital audio cable.   Worked fine w/ old cable box, doesn't work w/ new one...

BobbyKane0322
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎10-01-2020

Re: Fios TV One, no sound from sound bar

Message 7 of 8
(7,963 Views)

Did you ever get it to work? This proposed solution didn’t work for me either.

clem53
MVP MVP
MVP
Posts: 1,428
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fios TV One, no sound from sound bar

Message 8 of 8
(7,958 Views)

@BobbyKane0322 wrote:

Did you ever get it to work? This proposed solution didn’t work for me either.


We need details to help. What TV, Soundbar, how is it wired, optical or HDMI, AV receiver? No sound from everything or just soundbar? Did you try going directly from Fios box to soundbar?

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.