×

Switch Account

Fios Voice Remote

Reply
Contributor SigmaMI316
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎06-26-2017
Message 1 of 10
(11,551 Views)

Just switched over from Xfinity to Verizon and call me lazy, but xfinity's voice remote was such an convenience to me compared to looking up the guide to find channels with fios. I feel its time for verizon to jump on the bandwagon and add that feature. It's so much easier and convenient to me. 

9 REPLIES 9
Contributor RN
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎08-14-2017
Message 2 of 10
(10,910 Views)

I miss two things when I switched from Comcast In finity to Fios

1. Voice feature in my remote

2. Adjusting volume through Fios Remote as I use a Sony AV sytem 

 

Anybody aware of upgrade to the remote 


@SigmaMI316 wrote:

Just switched over from Xfinity to Verizon and call me lazy, but xfinity's voice remote was such an convenience to me compared to looking up the guide to find channels with fios. I feel its time for verizon to jump on the bandwagon and add that feature. It's so much easier and convenient to me. 


 

Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,738
Registered: ‎11-04-2008
Message 3 of 10
(10,890 Views)

For voice remote, there have been reports it will be coming with their IPTV service that will be out sometime in the near future.

FIOS remote only controls TV and STB.

No idea if new remote will allow AV equipment.

I myself upgraded to Harmony remote.

Gives more acces to features of my equipment than most "universal" remotes do.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Contributor Reuben
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎12-23-2017
Message 4 of 10
(8,025 Views)

On the proactive side, I got an echo and trying to see if I can get Alexa to control the TV. The going is slow. Anyone tried it yet?

Copper Contributor Emskware
Copper Contributor
Posts: 13
Registered: ‎12-20-2017
Message 5 of 10
(7,678 Views)

I agree!  I didn't realize how dependent I had become on my Xfinity voice active remote.  I'm very surprised FIOS doesn't have it, and seems to have so much difficulty making it available.   Hurry up,, FIOS!  🙂

Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 4,829
Registered: ‎10-18-2016
Message 6 of 10
(7,673 Views)

Iptv service has been kaput. Verizon is not rolling it out.

look at the DSL Reports site where people were discussing it 😀

Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,738
Registered: ‎11-04-2008
Message 7 of 10
(7,644 Views)

Don't know of any way to have Echo control FIOS STB other than using a Harmony Hub or the like.

I did see that Frontier does have a skill that allows echo to control their stb.

No word if/when Verizon will do the same.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 4,437
Registered: ‎12-16-2012
Message 8 of 10
(7,579 Views)

They had such a feature on the IP based boxes they were Betaing.   Unfortunatly the beta ended and apparently they have decided not to go foward at least at this time.

Highlighted
Contributor JWarren
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-24-2018
Message 9 of 10
(5,223 Views)

I see commercials saying you can use your phone as a remote.  It says if you use this option, you will be able to use your voice

I

Didn't work for me.

Help!

Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,738
Registered: ‎11-04-2008
Message 10 of 10
(5,176 Views)

I assume you were using FiOS mobile app?

Does the remote control feature in app work ok?


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.