Accessibility Resource Center Skip to main content
Get gifts fast with In-Store & Curbside Pickup or same-day delivery.

Fios one and gigabit with own router

SOLVED
Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-26-2020

Fios one and gigabit with own router

Message 1 of 7
(290 Views)

Hello,

I purchased my own router to replace the new G3100 router. I also purchased a moca adapter. I think I have everything set up correctly since tv and internet is working, except my on demand freezes every 30sec. I’ve tried restarting everything, check cables. Goes away when the G3100 router is reinstalled.  Goal is to return the G3100 to save the rental fee. Any help is appreciated since I have a week left to return the Netgear router and moca adapter.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
MVP MVP
MVP
Posts: 1,154
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fios one and gigabit with own router

Message 6 of 7
(216 Views)

@Drew23 wrote:

What would be the process to use the quantum router for coax and a nighthawk router for lan/WiFi?


Check this thread, or search for using your own router +G1100:

 

https://forums.verizon.com/t5/Fios-Internet/Using-a-combination-of-my-own-netgear-nighthawk-router-M...

View solution in original post

6 REPLIES 6
Highlighted
MVP MVP
MVP
Posts: 1,154
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fios one and gigabit with own router

Message 2 of 7
(265 Views)

@Drew23 wrote:

Hello,

I purchased my own router to replace the new G3100 router. I also purchased a moca adapter. I think I have everything set up correctly since tv and internet is working, except my on demand freezes every 30sec. I’ve tried restarting everything, check cables. Goes away when the G3100 router is reinstalled.  Goal is to return the G3100 to save the rental fee. Any help is appreciated since I have a week left to return the Netgear router and moca adapter.


Problem with returning the 3100 is you can't get any updates, or initialize new boxes without a Verizon router somewhere in the chain. Can you get the older Fios Quantum router cheaper somewhere? That would work for you.

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-26-2020

Re: Fios one and gigabit with own router

Message 3 of 7
(261 Views)

so use the quantum router as a moca adapter to handle the coax? 

Highlighted
MVP MVP
MVP
Posts: 1,154
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fios one and gigabit with own router

Message 4 of 7
(242 Views)

@Drew23 wrote:

so use the quantum router as a moca adapter to handle the coax? 


Yes, the Quantum router still works with the fios one boxes. This one, if you can get one:

 

routers1.jpg

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-26-2020

Re: Fios one and gigabit with own router

Message 5 of 7
(221 Views)

What would be the process to use the quantum router for coax and a nighthawk router for lan/WiFi?

Highlighted
MVP MVP
MVP
Posts: 1,154
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fios one and gigabit with own router

Message 6 of 7
(217 Views)

@Drew23 wrote:

What would be the process to use the quantum router for coax and a nighthawk router for lan/WiFi?


Check this thread, or search for using your own router +G1100:

 

https://forums.verizon.com/t5/Fios-Internet/Using-a-combination-of-my-own-netgear-nighthawk-router-M...

View solution in original post

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-26-2020

Re: Fios one and gigabit with own router

Message 7 of 7
(208 Views)

Good looking out.. I’ll give this a try and hopefully solves my VOD freezing issue 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.