Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

SOLVED
Reply
Robertlew
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎06-19-2019

Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 1 of 94
(52,940 Views)

Just got my Fios 1 yesterday.  I installed it and it works fine except for the remote,it will not operate the volume or turn the TV on or off.  I tried the vaiable or fixed section on the Audio but it does not work.  I have to use the TV remote.  Any help?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Edg1
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,938
Registered: ‎06-24-2018

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 2 of 94
(53,090 Views)

Go to Menu > Settings > Voice Control > Fios TV Voice Remote > Program Voice Remote > Manual Setup > Press ‘OK’ to select.

Select the TV brand and model and follow the steps.

View solution in original post

93 REPLIES 93
Edg1
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,938
Registered: ‎06-24-2018

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 2 of 94
(53,091 Views)

Go to Menu > Settings > Voice Control > Fios TV Voice Remote > Program Voice Remote > Manual Setup > Press ‘OK’ to select.

Select the TV brand and model and follow the steps.

View solution in original post

Chipper14
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-17-2019

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 3 of 94
(51,874 Views)

Tried many times on LG SMART 4K and DOES NOT WORK! Looks like lots of Verizon customers are having same problem.

FotoGuy
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-28-2020

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 4 of 94
(45,800 Views)

my remote does work with volume on my Sony 65" XBR65X950G LED TV

tried all Verizon Fios One options - sect tv brand, changing cods, select model number - called Verizon - they sent out a new remote - same issue - they sent out a new Fios One Box - Same Problem - anybody else?

Ronzoni
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-04-2020

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 5 of 94
(45,042 Views)

Mine was working fine for months . Now it stop working on my Sony TV. I paired a new remote and it still doesn't work. This after I did a Sony software update. Need help

AKDC
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-05-2020

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 6 of 94
(44,980 Views)

same here... was working for months until two days ago... i can change channels and go to guide etc, but no volume... odd...

clem53
Gold Contributor III Gold Contributor III
Gold Contributor III
Posts: 1,383
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 7 of 94
(44,891 Views)

Could have something to do with recent firmware updates to either the TVs, or the Fios boxes. I'd wipe out the remote from the Fios box and start the process over again to see if it works. Powercycle the box before doing the fresh programming.  Also check to see if CEC is enabled, and try it disabled, or enabled what ever the opposite of what you have is.

AKDC
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-05-2020

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 8 of 94
(44,720 Views)

tried your suggestion, still not working... strange...

clem53
Gold Contributor III Gold Contributor III
Gold Contributor III
Posts: 1,383
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 9 of 94
(44,708 Views)

Real longshot here, but try pulling the batteries out of the remote for 3 minutes, put them back in and see what happens. Also make sure you have line of sight to the tv.

Kylep1213
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-09-2020

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 10 of 94
(44,313 Views)

Mine was working fine but then the TV prompted me to re-sync. Ever since, the volume won’t work. I now have a new volume bar that doesn’t change the volume. They tried rebooting 3 times, resetting the remote, manual and auto set ups and still doesn’t work. 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.