Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

HDDVR keeps changing resolution to 720p

Reply
dandai
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎05-24-2009

HDDVR keeps changing resolution to 720p

Message 1 of 4
(4,653 Views)
I have a hddvr hooked up through a yamaha rxv-465 receiver using hdmi cables and stanby passthru on the yammy.I set the dvr at 1080i res using the settings menu.I can watch and listen to Fios either with or without the receiver being turned on.For some reason,the dvr changes the res to 720 p and its not always consistent when it does it.I'm fairly sure the dvr did this before I set up the yammy so ...does anyone else have this problem and perhaps a solution>?
3 REPLIES 3
prisaz
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 6,820
Registered: ‎08-23-2008

Re: HDDVR keeps changing resolution to 720p

Message 2 of 4
(4,650 Views)
It looks as if the issue is with the HDMI handshake that does not see the yammy as a 1080 device. Try running the STB directly to the TV and use the fiber or RCA to the yammy. I know it may not be the solution of choice but will get you audio to the receiver and 1080 to the TV.
Message Edited by prisaz on 05-24-2009 11:47 AM
dandai
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎05-24-2009

Re: HDDVR keeps changing resolution to 720p

Message 3 of 4
(4,632 Views)

thanks for the information, but I was hoping for another solution.I've emailed yamaha's support area with no responces so far.Anyone else have a fix?Verizon perhaps?

 

DanD

Bob_Robertson
Silver Contributor III
Silver Contributor III
Posts: 497
Registered: ‎05-21-2009

Re: HDDVR keeps changing resolution to 720p

Message 4 of 4
(4,619 Views)
Did you test out his theory, and do as he suggested? Did you contact tech support nad have them RESET the STB?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bob Robertson - Lighter Klepto - I steal lighters, not bandwith
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.