×

Switch Account

IR Extender for Cisco CHS 435 HD DVR

IR Extender for Cisco CHS 435 HD DVR

SOLVED
Reply
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 26
Registered: ‎03-27-2011
Message 11 of 18
(2,053 Views)

Sorry to hear the verizon extender didnt work on your Panasonic.

 I had good luck with this one from Amazon (with a Sony set however) might be worth a try.

 

http://www.amazon.com/gp/product/B002JSDHCY

 

Your other option would be to get a Tivo.This is what I ended up doing.I have two now.

They now have self install and I did it myself.You rent a cablecard from verizon 3.99 a month and then pay Tivo a DVR fee rather than Verizon.

I dont have the same interference with the Tivo and maybe a Tivo might work well also with your Panasonic set.

 

Copper Contributor Fios594
Copper Contributor
Posts: 10
Registered: ‎11-09-2012
Message 12 of 18
(2,022 Views)
I bought the Infrared Receiver Extender Cable for HD DVR STB from amazon and that fixed my problems

http://www.amazon.com/gp/product/B002JSDHCY/ref=oh_details_o01_s00_i00
Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 26
Registered: ‎03-27-2011
Message 13 of 18
(2,007 Views)

Holy Crap,

Check me out patting myself on the back.

I am glad that was able to help you.

 

Contributor clanolear
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎10-12-2012
Message 14 of 18
(1,969 Views)

Thanks for the IR link on Amazon.Recently installed FIOS and DVR (Cisco CHS 435) was slow to respond.

Just purchased Panasonic VT-50 and it went from slow to "get rid of fios" calls from my family.

 

After I installed the IR extender, no improvement was seen. 

If the IR receiver on the front of the DVR box is blocked, the response from the remote is excellent.  Unblock it and response from remote is poor.

Cannot find option to disable front IR from Menu nor Guide.

Going to cover the front IR with black paper or something.....

 

So, simply noting that the front IR on my 435 did not disable when the IR extender was connected.

 

Also - normal HD STB works fine with ST-30.  No delay in response.

Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 2,070
Registered: ‎08-07-2008
Message 15 of 18
(1,963 Views)

@clanolear wrote:

Thanks for the IR link on Amazon.Recently installed FIOS and DVR (Cisco CHS 435) was slow to respond.

Just purchased Panasonic VT-50 and it went from slow to "get rid of fios" calls from my family.

 

After I installed the IR extender, no improvement was seen. 

If the IR receiver on the front of the DVR box is blocked, the response from the remote is excellent.  Unblock it and response from remote is poor.

Cannot find option to disable front IR from Menu nor Guide.

Going to cover the front IR with black paper or something.....

 

So, simply noting that the front IR on my 435 did not disable when the IR extender was connected.

 

Also - normal HD STB works fine with ST-30.  No delay in response.


If your STB is within close proximity of the VT-50, the plasma TV itself is likely saturating the IR receiver on the STB (which is extremely sensitive).  There are threads about this on this forum and on others.  Perhaps the IR extender you have is not sensitive to the plasma interference.  FYI, on a Motorola STB, the front-panel IR is automatically disabled when you plug in an extender.  "Simply noting" this FYI.  I would have prefered the Motorola STB work like the Cisco.  I was trying to extend the IR capability to another room but keep it available in the same room where the STB was located.  But since plugging the extender in disabled the front panel, this wouldn't work for me..

Contributor windwalker
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-26-2013
Message 16 of 18
(1,912 Views)

This one works well it is 9ft long http://www.amazon.com/gp/product/B002JSDHCY

 

If you want to operate more then your box try one of the IRP repeater kits http://infrared-resources.com/category/73634229101/1/IR-Repeater-Hub-Kits.htm

Contributor AlanSmithee
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-25-2013
Message 17 of 18
(1,846 Views)

I was having the same issue (IR remote not working with Panasonic Plasma TV).  Tried changing the TV settings, still didn't work.  However I did notice that if I blocked the IR receiver on the Cisco box with my finger, oddly the remote worked.  So I put a 1" piece of electrical tape directly over the IR receiver (about midway between the right arrow and the IR indicator, see pic attached) , and the remote now works 100% of the time.  Hope this helps.

 

Capture.PNG

Contributor spacedave
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-23-2013
Message 18 of 18
(1,482 Views)

Count me as another one with a Panasonic plasma (VT60 series) with very sluggish remote response, using both the original and a Harmony remote.  Encourged by previous posts, I tried putting a large Light Dim (http://www.lightdims.com/) over the STB receiver.  It solved my problems and now the remotes respond instantly.  No missed button pushes, no more having to point very carefully.

 

Thanks to previous posters, solved a long term irritation with the STB.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.