Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.

Live TV is always time delayed

SOLVED
Reply
Jallens
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-28-2021

Live TV is always time delayed

Message 1 of 6
(1,388 Views)

Whenever we turn on the tv or finish watching a DVR recording, the DVR shows the last channel we were watching (normally CNN). This is not a problem. The problem is that it is 6:30p and I’m watching a recorded stream from 5:00p. I need to fast forward to the current time stamp. Every time. It’s really annoying. Can I change this behavior on the DVR?

 

to be clear, what I want is anytime I start watching a live tv channel, I want to see the current state of that live tv channel. Right now I see a 90 minute delayed recording of that live tv channel. 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
CRobGauth
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,990
Registered: ‎11-04-2008

Re: Live TV is always time delayed

Message 2 of 6
(1,339 Views)

Have you tried resetting the STB?

Is the time on the STB show current?

Have you tried hitting the Fios Button on the remote? That should bring you to the current date/time.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.

View solution in original post

5 REPLIES 5
CRobGauth
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,990
Registered: ‎11-04-2008

Re: Live TV is always time delayed

Message 2 of 6
(1,340 Views)

Have you tried resetting the STB?

Is the time on the STB show current?

Have you tried hitting the Fios Button on the remote? That should bring you to the current date/time.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.

View solution in original post

Jallens
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-28-2021

Re: Live TV is always time delayed

Message 3 of 6
(1,269 Views)

Thanks. It’s kind of disappointing that power cycling the set top box can fix the issue. Rebooting it also alleviated the performance issues I was having.  

CRobGauth
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,990
Registered: ‎11-04-2008

Re: Live TV is always time delayed

Message 4 of 6
(1,256 Views)

Set top boxes are just specialized computers.

They can all use a reboot at times to clear them out.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Dualmonitors2
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎10-06-2021

Re: Live TV is always time delayed

Message 5 of 6
(563 Views)

@Jallens:   may i please ask which model DVR you have please?

 

i have the newer Fios One TV dvr box, and have the same issue which started last night, and continued this afternoon mysteriously.

 

equally mysteriously, it just fixed itself a few minutes ago when i turned on the tv just now.  don't know why it managed to fix itself. 

 

i just wanted to confirm how you managed to fix your situation and also to see if we have the same dvr model.

 

thank you.

GaryDM
Moderator Moderator
Moderator
Posts: 2,245
Registered: ‎07-06-2016

Re: Live TV is always time delayed

Message 6 of 6
(558 Views)

In order to keep discussion on the community current, this topic has been locked to prevent new replies. If you have a similar question or issue that you wish to discuss, then please feel free to post a new message on the most relevant board. Thanks!

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title