Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

Need to replace my VERIZON remote

SOLVED
Reply
TeddySeidenfeld
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-19-2017

Need to replace my VERIZON remote

Message 1 of 18
(45,362 Views)

My Verizon TV FIOS remote no longer works.

 

It is model

RC1445302/00B

3139 23816051

 

Please advise how to exchange/replace it.

 

Thank you,

{edited for privacy}

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
viciousd
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-21-2018

Re: Need to replace my VERIZON remote

Message 8 of 18
(33,642 Views)

Another contributer gave the following great tip to clean your remotes so they continue to work.  I tried this tip on two remotes and they work like new.  I used non bleach clorox wipes instead of windex and a paper towel.  

 

"Do what I did, take the batterys out and there is a small screw under the left AA battery remove that screw and gently pry open the case once open clean the black contacts on the rubber key pad and the board contacts with Windex and a paper towel, wet the towel with the windex. I did this and the remote works the way it should."

View solution in original post

17 REPLIES 17
starrin
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 139
Registered: ‎09-25-2008

Re: Need to replace my VERIZON remote

Message 2 of 18
(45,268 Views)
There are lots of avenues. But, so as it won't be a shock. they are no longer free. Read through some of these: http://www.bing.com/search?q=Fios+TV+Remote+Control+Replacement&FORM=QSRE6
pgucer
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎09-25-2018

Re: Need to replace my VERIZON remote

Message 3 of 18
(40,076 Views)

I need to replace the remote for my TV

Edg1
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,943
Registered: ‎06-24-2018

Re: Need to replace my VERIZON remote

Message 4 of 18
(40,042 Views)

If you have another remote from another TV turn on your box and go to Menu > Customer support > Top support tool > Replace Fios remote. 

You can do it right on the TV. 

CRobGauth
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,966
Registered: ‎11-04-2008

Re: Need to replace my VERIZON remote

Message 5 of 18
(40,000 Views)

@Edg1 wrote:

If you have another remote from another TV turn on your box and go to Menu > Customer support > Top support tool > Replace Fios remote. 

You can do it right on the TV. 


As others have said, there is a fee for this.

You can also order online from Verizon.

Or look on eBay. There are always a number available there.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Edg1
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,943
Registered: ‎06-24-2018

Re: Need to replace my VERIZON remote

Message 6 of 18
(39,982 Views)

@CRobGauth wrote:

@Edg1 wrote:

If you have another remote from another TV turn on your box and go to Menu > Customer support > Top support tool > Replace Fios remote. 

You can do it right on the TV. 


As others have said, there is a fee for this.

You can also order online from Verizon.

Or look on eBay. There are always a number available there.


Your saying there is a charge in addition to the cost of the remote? But if you order it online that fee is waived?

CRobGauth
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,966
Registered: ‎11-04-2008

Re: Need to replace my VERIZON remote

Message 7 of 18
(39,906 Views)

No.

Just reminding them that ordering via STB has a fee for the remote (ie it isn't free)

Same as ordering online.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
viciousd
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-21-2018

Re: Need to replace my VERIZON remote

Message 8 of 18
(33,643 Views)

Another contributer gave the following great tip to clean your remotes so they continue to work.  I tried this tip on two remotes and they work like new.  I used non bleach clorox wipes instead of windex and a paper towel.  

 

"Do what I did, take the batterys out and there is a small screw under the left AA battery remove that screw and gently pry open the case once open clean the black contacts on the rubber key pad and the board contacts with Windex and a paper towel, wet the towel with the windex. I did this and the remote works the way it should."

View solution in original post

Seeker1437
Gold Contributor I Gold Contributor I
Gold Contributor I
Posts: 221
Registered: ‎01-01-2018

Re: Need to replace my VERIZON remote

Message 9 of 18
(33,516 Views)

It never hurts to check the option on the STB, it can detect if you are eligable for a free replacement apparently I had 4 free remote available when I upgraded to VMS a couple years ago.

 

I needed a remote and I called in, the agnet said oh... you are eligable for 4 free replacement remotes. Try dpijg it through the box it should say order now without a price.

 

It worked 😄

FredF1
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎04-26-2018

Re: Need to replace my VERIZON remote

Message 10 of 18
(32,786 Views)

Per another contributor, "Do what I did, take the batterys out and there is a small screw under the left AA battery remove that screw and gently pry open the case once open clean the black contacts on the rubber key pad and the board contacts with Windex and a paper towel, wet the towel with the windex. I did this and the remote works the way it should."

I tried it and it worked like a charm. It looked as though some sort of an oily substance (could be oil from fingers) developes between the button pads and the printed circuit board which acts as an insulator. I used a combination of Windex on Q-Tips and paper towels. WORKS GREAT!

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.