×

Switch Account

New FiOS TV One

Reply
Copper Contributor BulletRouge
Copper Contributor
Posts: 33
Registered: ‎06-09-2014
Message 2 of 58
(18,300 Views)

I happened to see that Verizon FiOS annonced the new TV One (looks like it will compete with the likes of Xfinity for example).

 

I've already ordered my hardware, looks like I'll be able to set it up in late Dec.

 

Anyone have any more information on it? Like what it will actually look like??

57 REPLIES 57
Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 4,602
Registered: ‎10-18-2016
Message 1 of 58
(18,235 Views)

https://www.verizon.com/about/news/introducing-fios-tv-one-experience-tv-its-best

 

this maybe just what customers need. Alas only available in certain areas right now.

read all about it at link above.

 

Highlighted
MVP Edg1 MVP
MVP
Posts: 1,071
Registered: ‎06-24-2018
Message 3 of 58
(18,270 Views)

Here is a link to the support page with pictures. 

 

https://www.verizon.com/support/residential/tv/equipment/stb-dvr/fios-tv-one

Copper Contributor BulletRouge
Copper Contributor
Posts: 33
Registered: ‎06-09-2014
Message 4 of 58
(18,259 Views)

Sorry should have been more specific. I didn't mean pictures of the boxes themselves...

 

Any pictures of what the viewing experience is like? I assume it isn't just the same old UI...

 

Am I the first person to get one of these?

MVP Edg1 MVP
MVP
Posts: 1,071
Registered: ‎06-24-2018
Message 5 of 58
(18,238 Views)

I can’t say for sure but I don’t think the UI is any different than the current VMS/IP. 

The updates are the voice remote, 4k, and the clients can be wireless. I’m sure the processors in the boxes are faster as well. 

Yes you will be in the first group of people it looks like they just started offering it the other day. 

Platinum Contributor II Platinum Contributor II
Platinum Contributor II
Posts: 7,512
Registered: ‎11-04-2008
Message 6 of 58
(18,160 Views)

One note:

FIOS TV One only works wirelessly with Quantum Router (1100 and upcoming 4100) and Moca WIFI Extenders (not the ORBI).
This is because they use a hidden SSID to connect.

 


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Copper Contributor BulletRouge
Copper Contributor
Posts: 33
Registered: ‎06-09-2014
Message 7 of 58
(18,167 Views)

Yea, I am hoping it will suck just a little less than the current one. But it will be nice to have the new tech.

 

Will report back when I get it all setup!

Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 4,602
Registered: ‎10-18-2016
Message 8 of 58
(18,136 Views)

That is good to know. The link I provided mentions wireless. However I don’t use their tv so I just quickly glanced at the announcement.

Copper Contributor BulletRouge
Copper Contributor
Posts: 33
Registered: ‎06-09-2014
Message 9 of 58
(18,104 Views)

did find the first review (I've seen anyway) on youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=_-pW6Mr42h4

 

So, yea, UI looks pretty darn similar, appears to be faster. And more setup options.

 

Looks like voice recognition stinks (like the others) but maybe the Alexa integration is better...

Contributor PA15143
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎08-06-2009
Message 10 of 58
(18,021 Views)

I just upgraded to the FiOS TV One equipment this past weekend, it was a simple equipment swap, make sure to export your DVR series to the cloud first so that you can import them during setup. Unfortunately you have to setup Favorite Channels on the guide from scratch.

 

I had one small glitch and had to call tech support to correct the port forwarding on my quantum router so that the mobile app could reach the DVR (when the device is not on the same wi-fi network).  Tech had this corrected in about 5 minutes and it is good to go. 

 

The user interface is the exact same one from the most recent upgraded experience.

I have the old multi-device remote and was happy that it just worked with the new equipment, no new codes were required. I have not really tried the voice remote. I don't think this remote works to control A/V system power/volume, etc. 

 

I know that blurbs say that the new boxes support 4K but I don't believe that FiOS has any 4K channels here in Pittsburgh, that I know of.

 

One question that I do have - is the box automatically 4K upscaling standard HD content?  The picture quality seems a lot better on standard broadcast and premium channels. 

 

I know this is really a first world complaint - but - there is no clock on the face of the units!!! I am sure it was eliminated to make the units as small as they are, but now I had to go buy a clock. 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.



Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.