Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you switch and bring your phone.

No remote code for new RCA TV

Reply
lgr3078
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎11-08-2009

No remote code for new RCA TV

Message 1 of 8
(25,573 Views)

I tried all of the codes on the Verizon website for RCA TV's, as well as scanned all the codes with the remote, and none of them worked for my TV. I recently got a RCA L40FHD41. Can anyone tell me a code that will work for my TV?

 

Thanks

7 REPLIES 7
ohpoleez
Bronze Contributor III
Bronze Contributor III
Posts: 151
Registered: ‎09-11-2009

Re: No remote code for new RCA TV

Message 2 of 8
(25,539 Views)

Hi, you tried all of these?

 

0074, 0117, 0205, 0706, 1074, 1174, 1274, 1374, 1474, 1574, 3000, 3003, 3004, 3005, 3034, 3045, 3083, 3088, 3119, 3124, 3181, 3184, 3190, 3200, 3201, 3211, 3213

 

 



~~ "It's not a bug. It's an undocumented feature."
VZ_Frank
Employee Emeritus Employee Emeritus
Employee Emeritus
Posts: 139
Registered: ‎10-09-2009

Re: No remote code for new RCA TV

Message 3 of 8
(25,505 Views)

Hello lrg3078,

Have you tried the default code

1) Power on the TV. 2) Press and hold TV device key. While holding down the TV key, press OK. 3) Release both keys. The device keys will blink twice. 4) Press 9-2-2. 5) Point the remote at the device and press the PLAY  button. 6) Press fast forward button. Every time you press the fast forward button , the remote sends a new power-off command to the TV. Keep pressing fast forward button  until the TV powers off. You can press rewind button to go back to the previous code. 7) When the device turns off, press OK to store this code. Hope this helped

Frank
Verizon Telecom
Fiber Solution Center


Notice: Content posted by Verizon employees is meant to be informational and does not supercede or change the Verizon Forums User Guidelines or Terms or Service, or your Customer Agreement Terms and Conditions or Plan.

lgr3078
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎11-08-2009

Re: No remote code for new RCA TV

Message 4 of 8
(25,497 Views)

I did try all of those codes, as well as the default code (9-2-2) and scanned through the codes, and none of them worked. I think because the tv is brand new, i'm not sure if the codes are the ones on the website.

 

Thank you guys for the replies.

MaryAnn
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎12-07-2009

Re: No remote code for new RCA TV

Message 5 of 8
(24,993 Views)

I have the same problem with my RCA L40FHD41 tv.  If anyone found a code, please let me know what it is!

jgreeley1
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎01-25-2010

Re: No remote code for new RCA TV

Message 6 of 8
(23,350 Views)
I have tried both the list of codes and the code search without success. I am not sure what to do next. Am I stuck with using two remotes forever? One remote for the channel and one for the volume. I have checked with the remote control web site and there is nothing new for codes for RCA The RCA manual simply says that they have a new code that may not be in the book but do not say what it is. They offer codes for other types of remotes (3 digit vs 4) but that still leaves me with two remotes. John Ambler, PA
spacedebris
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 1,692
Registered: ‎05-17-2009

Re: No remote code for new RCA TV

Message 7 of 8
(23,328 Views)

the scan mode (922) tries every code that the remote knows. If that doesnt work, there are no additional codes to try. So if 922 doesnt work, then that remote will not work that TV.

 

 

The only option you will have at that point (if you only want to use 1 remote) is to purchase a 3rd party universal remote and program it for the Verizon STB. There are many here on the board that have recommended many good universal remotes. If you need I'm sure some will post in with suggestions.




====================================================================================

Error exists between keyboard and chair.
KidzNCollege
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-15-2010

Re: No remote code for new RCA TV

Message 8 of 8
(22,003 Views)

It's not just the RCA L40FHD41 TV, it's *any* RCA TV that uses the RC246 Remote Control (my TV is a L32HD31R and I have the same issue).  I talked with RCA, and their position is that they're the ones with the "more advanced technology," so it's Verizon's responsibility to "catch up" and update their remote codes.  For now, I guess we're stuck with using 2 remotes....

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title