Poor sound and picture quality on CNN and MSNBC

Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎09-21-2017

Poor sound and picture quality on CNN and MSNBC

Message 1 of 5
(2,520 Views)

Have been experiencing poor sound and pictures on CNN (both channels 100 and 600 HD) and MSNBC (channels 103 and 603 HD) for days.

4 REPLIES 4
Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎05-10-2015

Re: Poor sound and picture quality on CNN and MSNBC

Message 2 of 5
(2,297 Views)

I have the same problem on the same channels.  Additionally, I also have a problem with the sound synchronizing with the picture, I.e. lip movement is a split second off.

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,898
Registered: ‎11-04-2008

Re: Poor sound and picture quality on CNN and MSNBC

Message 3 of 5
(2,285 Views)

If you have VMS/IPC, audio sync is a known issue.

Hoping to see fix in Jan.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 13
Registered: ‎12-20-2017

Re: Poor sound and picture quality on CNN and MSNBC

Message 4 of 5
(2,253 Views)

I have the same problem with audio sync.  I spoke to a Verizon tech support person yesterday on the phone and he was unaware of any problem, or a future fix.  Perhaps you should spread the word to the tech support people.

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎05-10-2015

Re: Poor sound and picture quality on CNN and MSNBC

Message 5 of 5
(2,185 Views)

This is a major issue with HDMI cables on the VZ 1100 server/box.  Fix is to press the hold button on the remote control then the play button which is immediately above it.  This corrects the delay on the sound. There is also a second temporary fix for starting the picture.  This involves pressing and holding the “lit” power button on the 1100 server/box for 15 seconds.  VZ says this all started with s software update in late October connected with Netflix.  They expect to correct both with their next software update sometime in January.  They do not know when.  I was told this is a huge issue affecting customers in many eastern states.  Impression I have is this could invoke tens of thousands of customers.  For the information I noted above I made at least ten phone calls along with a new 1100 box, router, HDMI cable and battery.  None of this corrected the problems.  I also had a technician visit along with BestBuy’s Geek Squad. Verizon needs to tontact it’s subscribers and explain what is going on.  

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.