Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

Problem with a flicking screen

Reply
TimSykes
Gold Contributor III
Gold Contributor III
Posts: 1,059
Registered: ‎10-21-2008

Re: Problem with a flicking screen

Message 11 of 15
(8,535 Views)
Yeah it will output it at 720p. You wont get a 1080i signal. But the likelihood you will not notice it often, and a lot of the channels broadcast in 720p, such as fox. Lets just hope they fix the issue soon.
HoffmansMvlPA
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-27-2009

Re: Problem with a flicking screen

Message 12 of 15
(8,497 Views)
We are receiving the same "flicker" problem, including the symptom of quick "static" and then black screen for about 1 second.  Audio cuts out as well.  This is also present in both live and DVR'd programs.  I will try the 720p switch to see if that helps, but if someone from Verizon could PLEASE post to this thread when the bug gets fixed and when it's included in update to software... We have a definite preference for 1080i vs 720p... progressive scan video sometimes gives my wife a headache.
nuttyirishman
Bronze Contributor I
Bronze Contributor I
Posts: 56
Registered: ‎04-18-2009

Re: Problem with a flicking screen

Message 13 of 15
(8,490 Views)

"We are receiving the same "flicker" problem, including the symptom of quick "static" and then black screen for about 1 second.  Audio cuts out as well.  This is also present in both live and DVR'd programs.  I will try the 720p switch to see if that helps, but if someone from Verizon could PLEASE post to this thread when the bug gets fixed and when it's included in update to software... We have a definite preference for 1080i vs 720p... progressive scan video sometimes gives my wife a headache...."

 

 

I agree with this poster.   WE need Verizon to let us know when this problem in FIXED.  I much prefer the 1081i as well.    We watch only HD programming, especially sports, so I don't want to pay for 720P when I should be getting 1080i!   Thanks, Bob

Kudos!
GrandpaStan
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-17-2009

Re: Problem with a flicking screen

Message 14 of 15
(8,256 Views)

We have had this issue on our Philips LCD TV for that past couple of weeks. It was working OK for  2  months after I switched to FIOS.

 

If we listen to the audio feed through the HDMI connection, the audio drops out, as well.  However, if I port the audio to my stereo receiver, it does not drop out.  I conclude that the problem is with the HDMI connection. 

 

I have not tried component video instead of HDMI.  Has anyone found this problem with other than HDMI connection?

 

 I have spent countless hours with  Philips Tech Support and Verizon Tech support, who finally gave up and sent a tech with a new STB.

 

It behaves better than the old one, but still has some dropouts.  I have not yet confirmed that 720p is any better, but will try if nothing else works.

 

It is suprising that tech support did not mention that Verizon knew of the problem as was cited in an earlier posting of this issue.

KenAF
Silver Contributor IV
Silver Contributor IV
Posts: 585
Registered: ‎10-22-2008

Re: Problem with a flicking screen

Message 15 of 15
(8,231 Views)
N/A.  Already addressed by Tim.
Message Edited by KenAF on 06-18-2009 09:56 AM
If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.