×

Switch Account

Quantum TV - Home Box sound cutting out

Quantum TV - Home Box sound cutting out

Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-01-2014
Message 1 of 9
(5,740 Views)
We just upgraded to Quantum TV a few weeks ago. Now, the home box or the media server's sound keeps cutting out every 30-45 seconds. It's pretty consistent. I tried resetting the box and replacing the coax cable going into the box from the splitter. None of the client boxes are having this issue.

Any help would be appreciated.
8 REPLIES 8
Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,784
Registered: ‎11-04-2008
Message 2 of 9
(5,722 Views)

Have heard mutliple people with the same complaint.

Supposedly being fixed in the next relase due out very soon.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-20-2014
Message 3 of 9
(5,709 Views)
And they expect us to pay extra for this?

Personally I wish everybody sent their boxes back and people didn't pay extra for "Quantum" marketing strategy. That new DVR should simply replace the old one.... TiVo keeps looking better and better... If they just drop the Roomeo per device charge....
Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,784
Registered: ‎11-04-2008
Message 4 of 9
(5,669 Views)

Problems aside, you get mor functionaily with the new system than with the old.Happy with the current set up, you can keep it.

No one is forcing you to upgrade.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Highlighted
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009
Message 5 of 9
(5,648 Views)

you should go to the user settings menu (not the regular menu) and enable l-pcm.

 

press and hold the D button, and that will get you to diagnostics. 

 

You'll see D01, D02 etc.  you don't want to be "there"  but your close.

 

So when you see that page, hit the right arrow and it should shift you over to the User settings menu.   On this screen you'll see things like screen resultion and CC 

 

You'll also see additional hdmi options.   You want to go there, and then you'll see Audio - and from the audio section you'll choose L-PCM

 

 

Give that a try and report back to homebase

 

 

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-01-2014
Message 6 of 9
(5,544 Views)
I have yet to try changing the audio setting, but I did find one solution. I plugged in some component cables and the sound doesn't cut out. So I've identified it's when I use the HDMI cord is when I'm getting the sound cutting out.
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 8
Registered: ‎06-27-2015
Message 7 of 9
(4,335 Views)

I tried this and it didn't work. It sounded good for about 5 minutes and then started cutting out again...even worse I think. I switched it to "pass through" to see if that helps. So far so good. I definitely think this is some sort of HDMI issue with the box.

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎07-18-2015
Message 8 of 9
(4,216 Views)

I tried this unsuccessfully!  It happens both on the main unit, but mostly on the secondary box in the bedroom.  Very distracting and disheartening!  I'm ready to ship it back.  Any other ideas?

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,784
Registered: ‎11-04-2008
Message 9 of 9
(4,156 Views)

Have you tried using component cables?

Does it happen on all channels or just select few?


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.