×

Switch Account

Receiving FIOS Clear QAM signals

Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-28-2010

Receiving FIOS Clear QAM signals

Message 1 of 6
(4,285 Views)

Please.

Can anybody list usb hdtv tuners (for computer) that will receive FIOS Clear QAM channels (located in Pittsburgh, PA)?

 

I have purchased a usb hdtv tuner that is supposed to be able to use Windows7 Media Center as the decoder, only to fail miserably no matter how many times or which way I try to configure signal.  I keep getting the same message, "Windows Media Center is unable to determine your TV signal configuration.  Make sure a live TV signal is connected to the computer, then try again". 

Using a small antenna (and not the Verizon cable), it does configure signal, but though I get some, I can't get all the unencrypted channels available (as the antenna is not capable).

 

Thanks in advance.

5 REPLIES 5
Highlighted
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 2,000
Registered: ‎05-27-2010

Re: Receiving FIOS Clear QAM signals

Message 2 of 6
(4,247 Views)

How about an Hauppauge 1191?

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,896
Registered: ‎11-04-2008

Re: Receiving FIOS Clear QAM signals

Message 3 of 6
(4,218 Views)

One thing to keep in mind. A tuner that can decode over the air digital signals is not the same as QAm. Over the air uses ATSC vs QAM for FIOS. Make sure the tuner says it supports QAM.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-28-2010

Re: Receiving FIOS Clear QAM signals

Message 4 of 6
(4,167 Views)

lasagna,

 

thanks for the reply.

the usb tuner that i have IS basically a Hauppauge.

it's an hp :

 

http://www.hdtvtunerinfo.com/hpusbtunerreview.html

 

says it can use WMC.

but i can't get the thing to get signal.

 

thanks.

 

probably need one with a decoder of it's own. 

Highlighted
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 2,000
Registered: ‎05-27-2010

Re: Receiving FIOS Clear QAM signals

Message 5 of 6
(4,063 Views)

When you installed the tuner, did you have to select between Analog, ATSC, or QAM support?   If not, then it's iikely the tuner is set to ATSC  mode and not seeing the QAM channels (the tuner can only tune one set / type of channels at a time).

 

See this for an overview of the their Win7 software which shows where you have to select the format you want.

 

http://hauppauge.lightpath.net/manuals/wintv_v7.pdf

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-28-2010

Re: Receiving FIOS Clear QAM signals

Message 6 of 6
(3,847 Views)

lansagna,

 

sorry so late in reply.  (lot's of overtime - a good thing).

 

with the hp tuner there is no decoder software (probably the biggest mistake i made). 

what i mean is that i didn't get Win TV software. 

supposed to be able to use Windows Media Center.

do you think that if i got a copy of Win TV v7, it would work with the hp?

 

also, found this:

http://thegreenbutton.com/forums/t/94727.aspx?PageIndex=7

 

lots having problems with WMC recent updates.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.