Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

Slow Set Top Box Responses New Fios Quantum Box

Reply
phillyjeff
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 10
Registered: ‎11-08-2009

Re: Slow Set Top Box Responses New Fios Quantum Box

Message 91 of 98
(4,108 Views)

This is related to how the code was written inside the STB and without rewriting the entire firmware base code, which wont happen, this will never get fixed. I would dump Verizon but my only option is Comcast and I refuse to subscribe to Comcast

dogbrain
Bronze Contributor I
Bronze Contributor I
Posts: 68
Registered: ‎04-01-2012

Re: Slow Set Top Box Responses New Fios Quantum Box

Message 92 of 98
(3,860 Views)

I power off my systems once a week to prevent this from happening.

 

I suspect a memory leak as this incrementally gets worse over a weeks time.

GJR
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎04-04-2013

Re: Slow Set Top Box Responses New Fios Quantum Box

Message 93 of 98
(2,576 Views)

We just replaced two regular Fios boxes with quantum and we are having this same issue, one year since the last post here. Commands from the remote are extremely slow- even going up and down the on-screen guide is slow. Has anyone found a permanent fix? If not, I'll go back to the previous version.

tns2
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 4,437
Registered: ‎12-16-2012

Re: Slow Set Top Box Responses New Fios Quantum Box

Message 94 of 98
(2,567 Views)

About the only suggestion I have is make sure you turn off a bunch of options such as Promotions, that add time to certain functions. 

My boxes normally worked quite fast for most functions while I was with Verizon and still do now that I am with Frontier.

GJR
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎04-04-2013

Re: Slow Set Top Box Responses New Fios Quantum Box

Message 95 of 98
(2,564 Views)

Thanks for your reply. I'll try that, but there's one strange thing I noticed. On the older box, the software seemed newer... in the last month or two there was an update that changed the on-screen guide fonts and things looked cleaner, but this new box has the older interface. When I installed it there was a notice about a mandatory update it needed to self-install, and it did, but it still looks like the older guide interface.  

tns2
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 4,437
Registered: ‎12-16-2012

Re: Slow Set Top Box Responses New Fios Quantum Box

Message 96 of 98
(2,553 Views)

The Quantum boxes have been getting more frequent updates, including one quite recent.  And the numbering scheme is unrelated to the other boxes.  The interface is mostly based on HTML5 while the others are not.

 

Not sure which box currently has the more recent "appearance" changes for the quide.

 

As I mentioned I am now Frontier, and although they and Verizon have mostly made the same changes, they may have started to be different.

JR3
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-11-2019

Re: Slow Set Top Box Responses New Fios Quantum Box

Message 97 of 98
(802 Views)

Mine started over a year ago.

Most frustrating...takes 5-8 secs to respond on average.  Pull up guide... absolutely nothing happens for 5-8 secs...same on main DVR as the little boxes.  Only thing that works normala is the regular channel up and down buttons.  Accessing any menu is like your on a 10 year old computer trying to keep up with you.

 

YES...A PATCH WOULD BE GREAT....BUT OBVIOUALY NEVER COMING.

 

VERIZON IS CHEAP!!

LawrenceC
Moderator Moderator
Moderator
Posts: 10,643
Registered: ‎03-18-2013

Re: Slow Set Top Box Responses New Fios Quantum Box

Message 98 of 98
(792 Views)

As this thread is now over two years old, it will be locked in order to keep discussions current. If you have the same or a similar question/issue we invite you to start a new thread on the topic.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.