Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.

Sound Problems on QIP6146

Reply
plywood
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎07-11-2009

Sound Problems on QIP6146

Message 1 of 3
(3,533 Views)
Suddenly my surround sound quit on my qip6146 and I only get sound out of the left channel of my amplifier. Any ideas on this. I have checked and re-checked all of my connections ettc. It seems to be a bad box.
2 REPLIES 2
KenAF
Silver Contributor IV
Silver Contributor IV
Posts: 585
Registered: ‎10-22-2008

Re: Sound Problems on QIP6146

Message 2 of 3
(3,521 Views)

@plywood wrote:
Suddenly my surround sound quit on my qip6146 and I only get sound out of the left channel of my amplifier. Any ideas on this. I have checked and re-checked all of my connections ettc. It seems to be a bad box.

You're checked more than one channel, I assume?

 

Have you confirmed that the left channel on your amp still works?

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it.
CapnTrips
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 183
Registered: ‎09-09-2008

Re: Sound Problems on QIP6146

Message 3 of 3
(3,468 Views)

@plywood wrote:
Suddenly my surround sound quit on my qip6146 and I only get sound out of the left channel of my amplifier. Any ideas on this. I have checked and re-checked all of my connections ettc. It seems to be a bad box.

 

There are a lot of things to test, and it's unclear from your post what you have and have not checked already.

 

You have to narrow down whether it is the STB or the Amplifier or a speaker.

 

It might be helpful if you indicate what audio output you are using from your STB. 

 

If you are using the Analog audio (red and white RCA connectors), have you tried simply swapping left and right?  That will give you an indication of whether the problem is in your STB or in your amplifier.

 

If you are using HDMI or Optical Digital audio input, then have you tried another component, like a DVD player, using that same input to see if you have the same problem?

 

 

Perhaps you have a blown speaker?  Have you tried swapping speaker connections to see if the audio signal is getting to the speaker?

 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title