Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

Sound without picture when recording TV

Reply
bethrps
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎01-13-2010

Sound without picture when recording TV

Message 1 of 6
(4,326 Views)

I have a DCT 700 Digital Adaptor that allows me to view TV on my computer. I have never had a problem either viewing live TV or recording. Today  when I played back a recorded program, there was a picture for about 5 sec, then the screen went  blue and it said, "Digital Audio Program". The sound continues without a picture. There is no problem with live TV. Ive tried recording other channels. It's always the same. I don't understand what changed.

5 REPLIES 5
ekem015
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 371
Registered: ‎12-15-2009

Re: Sound without picture when recording TV

Message 2 of 6
(4,302 Views)

I get a similar message (HDCP protection) when I record HD content from the STB to a DVD recorder (SD), but it goes away after a few seconds.

 

What connection are you using? There can be problems when recording digital content.

bethrps
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎01-13-2010

Re: Sound without picture when recording TV

Message 3 of 6
(4,240 Views)

Ive since found out my husband downloaded an upgraded version of Media Manager a few days ago. That's when I lost the picture when recording programs. Not sure what you mean by connection? I have a coax cable from cable outlet direct to digital adaptor.

ekem015
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 371
Registered: ‎12-15-2009

Re: Sound without picture when recording TV

Message 4 of 6
(4,237 Views)

And it's coax from the adapter to the computer, too?

Keyboards
Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 2,323
Registered: ‎08-05-2008

Re: Sound without picture when recording TV

Message 5 of 6
(4,231 Views)

 


@ekem015 wrote:

And it's coax from the adapter to the computer, too?


 

The DCT-700 is an SD only box.  It has coax and composite with L/R audio only.  There sohold be no HDCP issues as what comes out is NTSC 480i either RF modulated or on the RCA connectors.  Sounds like the new version of Media Manager may have caused the issue, but I'm not sure how.

 

If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
bethrps
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎01-13-2010

Re: Sound without picture when recording TV

Message 6 of 6
(4,223 Views)

Yes that's my thought too. It stopped working following the upgrade. I don't think its coincidence. Thanks!

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.